Annonce
Musik

Sydfynsk band gentager succes i Svendborg - og kommer på Midtfyns Festival

- Mynsterland har en vision om at nå bredere ud end til det snævre folkemusikpublikum. Vi spiller jo popmusik, bare med nogle andre instrumenter, lyder det fra bassist Mathæus Bech. Foto: Mynsterland
Sidste år gæstede 200 mennesker Svendborg Teater for at høre det lokale band Mynsterlands gallakoncert. Nu gentager bandet succesen kort efter deres kommende Midtfyns Festival-optræden.

Folkemusik: I maj 2018 spillede det sydfynske folk-popband Mynsterland deres gallakoncert i Svendborg Teater. 200 mennesker mødte dengang op til, hvad de selv kalder en succesrig selvorganiseret koncert. Og nu gør de det igen.

1. juni kl. 19.30 vender bandet med de 12 medlemmer tilbage til Svendborg Teater.

- Det er altid en særlig oplevelse at spille på vores "hjemmebane" på Sydfyn, og vi oplevede faktisk, at folk var rejst fra hele Fyn og sågar øerne, for at opleve koncerten, husker bassist Mathæus Bech stolt tilbage.

De håber i denne omgang, at koncerten kan blive endnu større, og folkemusikbandet har overraskelser med.

- I år har vi et lysshow med på scenen, og vi håber, at dét i samarbejde med det smukke og stemningsfyldte teater vil bringe koncerten op på et helt nyt niveau, afslører sanger og harmonikaspiller Justine Hald Boesen.

Annonce
Bandet har på trods af kun at være etableret i tre år været på flere turnéer i Danmark, og i 2016 blev de ved Danish Music Awards' folkemusikprisuddeling kåret til Årets Talent. Arkivfoto

En travl sommerstart

Dermed bliver der endnu mere gang i sommerstart-programmet for Mynsterland, der i slutningen af maj spiller flere dage i streg. I København, i nordjyske Frøstrup, i Esbjerg og så også på Midtfyns Festival. Ved sidstnævnte kommer de til at spille sammen med sangskriver Christian Juncker under navnet Mynsterland Øst.

- For et års tid siden spillede jeg tilfældigt sammen med Juncker, og efterfølgende kontaktede vi ham i forhold til et samarbejde. Han kunne lide, hvad han hørte, og har så skrevet nogle sange, som vi har givet vores take på, fortæller Mathæus Bech.

Det bliver første gang nogensinde, at Mynsterland Øst-samarbejdet, der også indeholder sangskriveren Jonas Breum, viser deres musik frem på den genopstandne fynske festival lørdag 25. maj kl. 14.00. På dagen offentliggør de også samarbejdets første single.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Odense

Jeppe Aakjær eller Bendt Bendtsen

Annonce