Annonce
Sydfyn

Sydfyn forkælet af fond: Foreninger på Langeland får penge til hjertestartere, flydebro, sejl og udstilling

Bestyrelsen Sydfyenske Dampskibsselskabets Fond var med til prisuddelingen. Pressefoto: Jakob Schäfer
Annonce

LANGELAND/SYDFYN: Torsdag den 5. december var foreninger fra hele Sydfyn inviteret til uddelingsreception af det Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond, og flere langelandske foreninger og klubber var blandt modtagerne.

Langelands Hjertestarterforening modtog 50.000 kroner. Midlerne skal bruges til at indkøbe nye hjertestartere på Langeland, eftersom 70 ud af øens 103 hjertestartere skal udskiftes inden for de næste to år.

Skonnerten Meta fik 25.000 kroner til at udskifte sejl, der er slidte og trænger til udskiftning. Også Lohals Sejlklub modtog 25.000 kroner til at købe sejl til klubbens L23-sejlbåd ”Marie”.

Sejlskibs- og Pakhusforeningen modtog 20.000 kroner, der skal bruges til at udbedre det øverste træværk på Pakhusforeningens bygning.

H.C. Ørstedsselskabet modtog 10.000 kroner. Selskabet har søgt om midler til en udstilling om H.C. Ørsted i forbindelse med, at det er 200 år siden, at han opdagede elektromagnetismen.

Der gik 10.000 kroner til Rudkøbing Roklub. Midlerne skal gå til en ny flydebro, eftersom klubbens tidligere flydebro havarerede i en storm i 2018.

I alt blev der udloddet for 614.000 kroner – inklusiv 4.000 kroner som hvert år gives til Caroline S. samt 50.000 kroner til Sydfyenskeprisen

Årets modtager af Sydfyenskeprisen er chefskipper på Fulton, Jakob Jensen, som fik følgende ord med på vejen af fondens formand, John Steen-Mikkelsen:

- Vi har i år besluttet, at denne pris tildeles en person, som gennem flere år har ydet en enorm og prisværdig indsats for unge mennesker, og som til stadighed brænder for projektet med unge mennesker, sagde han ifølge en pressemeddelelse.

Alle foreninger og klubber, som har fået doneret 25.000 kroner og derover, var inviteret med til receptionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce