Annonce
Erhverv

Sydbank overtager kriseramt Bank Trelleborg

Bank Trelleborg reddes af Sydbank efter massiv økonomisk krise. Tidligere direktør fralægger sig ethvert ansvar, mens den kommende direktør intet anede

Danmarks fjerdestørste bank, Sydbank, har smidt en redningskrans efter den kriseramte Bank Trelleborg, der er ramt af økonomisk krise. Det fremgik i går af en fondsbørsmeddelse fra Sydbank, som dog ser store muligheder i overtagelsen af den kriseramte bank.

- Bank Trelleborg har henvendt sig, og vi har så sat os sammen. Bank Trelleborg er blevet ramt af likviditetskrisen, og derfor er de nået til den erkendelse, at det kunne være spændende at snakke sammen med os. Men jeg vil gerne understrege, at Bank Trelleborg kommer ud af 2007 med et overskud, siger Carsten Andersen, administrerende direktør i Sydbank.

Den sorte liste

Bank Trelleborg blev tidligt i går overført til fondsbørsens observationsliste med begrundelsen "betydelige finansielle problemer".

Ingen fra Bank Trelleborg ønsker dog at uddybe årsagerne. Oplysningerne kom tilsyneladende også bag på Bank Trelleborgs nye, kommende direktør Kim Christensen, som tiltræder 1. april. Han vidste ifølge business.dk intet om de massive problemer i Slagelse-banken.

Det vides endnu ikke, hvilken betydning fusionen får for Kim Christensens fremtid i Bank Trelleborg.

Carlo Chow var direktør i Bank Trelleborg for mindre end et halvt år siden - alligevel kommer de økonomiske problemer helt bag på ham. Den tidligere direktør fralægger sig ethvert ansvar og afviser, at krisen skulle hænge sammen med beslutninger taget i hans tid som direktør.

Carlo Chow, som nu er administrerende direktør i Føroya Banks danske afdeling, var i efteråret genstand for hård kritik fra blandt andet bestyrelsesformand Flemming Holm, som beskyldte direktøren for at have påført banken store tab gennem en række låneengagementer. Men Carlo Chow afviser.

- Da jeg forlod banken i august 2007, havde banken en likviditet på 2,5 milliard og en likviditetsoverdækning, der svarede til lovens krav på 95 procent - det fremgår også af bankens halvårsregnskab. Jeg ved ikke, hvad der er gået galt, siger Carlo Chow.

Annonce

Nedjusterede

Det var Bank Trelleborgs bestyrelsesformand Flemming Holm, der i oktober beskyldte direktøren for at have foretaget en række fatale fejlvurderinger og have givet bestyrelsen en alt for rosenrød beskrivelse af situationen.

Efter en gennemgang af bankens låneengagementer i efteråret besluttede bestyrelsen at nedjustere forventningerne til årets overskud kraftigt. Og disse forventninger måtte mandag skrues endnu længere ned.

Banken nedjusterer forventningerne til resultatet for 2007 til mellem 10 og 20 millioner kroner på grund af yderligere nedskrivninger og øgede omkostninger i 4. kvartal.

Annonce

Enestående tilfælde

Bank Trelleborg er et enkeltstående tilfælde, vurderer bankekspert Bjarne Jensen, direktør i Bjarne Jensen Consult. Han venter ikke at se flere småbanker med problemer i den nærmeste fremtid.

Bjarne Jensen mener modsat den tidligere direktør, at problemerne i Bank Trelleborg må bunde i enten tab på værdipapirer eller uheldige investeringer.

- Jeg er dybt chokeret over, at der er et pengeinstitut, der kommer ud med sådan en meddelelse på nuværende tidspunkt om at de er i likviditetsnød og i solvensnød. Så dårlig er konjunkturen i Danmark ikke. Jeg havde slet ikke troet, at der kunne være et pengeinstitut, der kunne være i så dårlig form, siger Bjarne Jensen. (ritzau)

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce