Annonce
Rejser

Sydafrikansk ferie i autocamper

Den sydlige del af Sydafrika byder på meget varierede oplevelser, blandt andet strande, smukke vinbyer, mulighed for at se hvaler fra kysten, safari i dyrereservater, besøge Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år, og selvfølgelig Cape Town, som ofte fremhæves som en af verdens smukkest beliggende storbyer. Foto: Jysk Rejsebureau

Jysk Rejsebureau tilbyder som noget nyt skræddersyet autocamperferie i Sydafrika. Ferieformen har mange danskere prøvet i USA, Canada, Australien og New Zealand, og direktøren i bureauet, Niels Amstrup, mener, at den er lige så relevant i Sydafrika, som Jysk Rejsebureau på det seneste har mærket en markant stigende interesse for.

Niels Amstrup fremhæver de meget varierede oplevelser, landet byder på. For eksempel safari, vinområderne langs Garden Route, dykning ved østkysten, muligheden for se hvaler ved Hermanus øst for Cape Town, vandring i Drakensbjergene og storbyoplevelser i Cape Town. Han gætter også på, at børnefamilier sætter pris på, at de kan se vilde dyr uden at skulle tænke på malariaforebyggelse, ligesom det er et plus, at rejsen frem og tilbage ikke er forbundet med jetlag. Og det lave prisniveau tæller selvfølgelig også. Direktøren nævner som eksempel, at en flaske god vin på restaurant kan købes til 50 kroner.

Sikkerheden er et tema for mange, der overvejer at rejse til Sydafrika, og Niels Amstrup påpeger, at selv om landet er nemt at rejse i, skal man tænke på at planlægge sin rute, så man er fremme ved overnatningsstedet, inden det bliver mørkt, og undgå at køre om natten.

Turene kan strikkes sammen på mange måder. I lavsæsonen kan to personer komme af sted for cirka 12.000 kroner pr. person inklusive flybillet og leje af autocamper til to personer i 20 dage inklusive fri kilometer./thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce