Annonce
Kerteminde

Sybergland er stadig under udvikling: Her er fem punkter fra ønskelisten

Borgere og brugere af Sybergland har mange forslag til, hvordan naturområdet kan forbedres. Foto: Mathias Banke
Boardwalk, fugleliv og formidling. Sybergland åbnede i 2018, men der er stadig mange forslag til, hvordan man kan forbedre området endnu mere.

Kerteminde: I starten af året spurgte formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune, Jesper Hempler (SF), efter input til tilføjelser og forbedringer af Sybergland. Det er stadig muligt at sende forslag til via Tip Kertemindes hjemmeside eller app.

Det kommer der mange gode forslag ud af. Nogle af dem kan du læse her sammen med idéer, Søren Larsen og resten af frivilliggruppen har for Sybergland.

1 Boardwalk gennem Troldeskoven

Lige bag parkeringspladsen ved Sybergland, ligger det lille skovområde Troldeskoven, som Jesper Hempler beskriver som et sumpet vildnis. En borger har foreslået, at man laver et boardwalk af træ gennem Troldeskoven.

-Det kunne være en fin oplevelse for især børn at gå med forældrene og opleve den natur, der er lige dér, siger Jesper Hempler.

2 Kørestolsvenlige stier

Nok er "glidebanen" mellem Over Kærby og Sybergland fikset, men der er stadig stier ved Sybergland, der kan forbedres. Specifikt skal der ses på stien omkring den rekreative sø, som er svær at færdes på i kørestol.

- Vi skal kigge på at sikre en god, fast belægning hele vejen rundt om søen, så det bliver tilgængeligt, siger Jesper Hempler.

3 Inddrag nabo-området

Søren Larsen, der sammen med en gruppe frivillige arbejder på at forbedre stien mellem Over Kærby og Sybergland, ved, at stiens tilstødende landmand, Hans Sørensen, er blevet kåret som Fremtidens Landmand 2021 for sin anvendelse af satellit-data til at reducere sit landbrugs miljøaftryk.

- Det er et eksempel på en vigtig del af fortællingen om området, synes jeg. Derfor bør der skiltes med det, så det bliver en del af oplevelsen, når man går på stien, siger Søren Larsen.

4 Mejsereder og stærekasser

På en af frivilliggruppens ugentlige ture ad Syberglands stier, fik de et oplæg af den lokale ornitolog Ivan Sejer Beck. Det gav idéer til, hvordan man kan skabe et rigere fugleliv langs stien, der løber langs golfbanen Great Northern.

I buskadset, der adskiller golfbanen og stien, kan der for eksempel opsættes redekasser til mejser, og man kan installere pæle med stærekasser, der kan tiltrække den pressede fugleart til glæde for stiens gæster.

- De ville også spise stankelbenslarver fra golfbanen, så Great Northern slipper for at sprøjte, pointerer Søren Larsen.

5 Oplysning i fugletårnene

130 forskellige fuglearter lægger vejen forbi eller yngler i Sybergland. to fugletårne er opstillet på hver sin side af den store så, hvorfra man kan nyde synet af de mange fugle.

Her vil drømmer Søren Larsen og frivilliggruppen om at opsætte plancher med information om de Syberglands forskellige fuglearter, så man kan påskønne fuglelivet fuldt ud, uden man behøver være ornitolog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce