Annonce
Kerteminde

Sybergkvæg og By Stokkebye inviterer til middag i Mesinge

Sybergkvæg og By Stokkebye byder på middag i landlige omgiver og hyggelige rammer. Mad og drikke er egne produkter. Modelfoto

Mesinge: Lørdag den 24. august kl. 18-21 kan - ved bordbestilling - deltage i en hyggelig middag i de idylliske omgivelser hos Sybergkvæg. Her serverer Sybergkvæg og By Stokkebye middag med ørredrogn på blinis fra Stokkebye, kød fra Sybergkvæg, sommersalat, hjemmebagt brød og dessert. Der serveres naturligvis Stokkebye vin til middagen.

Sybergkvæg med omkring 100 kreaturer drives af Lene og Peter Bisgaard Gommesen. Ægteparret vægter autentisk og ærlig produktion samt sætter en stor ære i at give deres kvæg de bedste betingelser. Dyrene er født under åben himmel, har nydt livet i det fri, og ender til sidst deres dage i rolige og vante omgivelser.

De mange kreaturer tager sig af naturplejen i og omkring Sybergland, nord for Kerteminde, hvor de spiller en vigtig rolle i genskabelsen og bevaringen af de lysåbne enge, med et rigt dyre- og planteliv.

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården, der ligger i Bovense, 12 km fra Kerteminde. Jacob Stokkebye er desuden stifter og direktør i Butler’s Choice i Kerteminde. Helle står for den daglige ledelse af vingården, sammen med deres vinmager. På Stokkebye Vingård laves både hvidvine, mousserende vine og hedvine.

Annonce
Sybergkvæg er født under åben himmel, har nydt livet i det fri. Her er de med til at bevare de lysåbne enge, med et rigt dyre- og planteliv. I gårdbutikken sælges forskellige produkter fra Sybergkvæg af racen skotsk højlandskvæg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce