Annonce
Kerteminde

Sybergkvæg i finalen som Årets Gårdbutik

Sybergkvæg ehar fået så mange forbruger-stemmer, at de er kommet m di finalen om at blive Årets Gårdbutik. Arkivfoto:
Internetportalen goforlocal.dk har på baggrund af flere tusinde stemmer fundet de tre finalister til Årets Gårdbutik samt Danmarks Bedste Lokalproducent.
Annonce

Kerteminde: 30. oktober kåres Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019.

På baggrund af flere tusinde forbrugerstemmer er der nu tre finalister i hver kategori, som konkurrerer om hovedpriserne til prisuddelingen i Vejle.

Kandidaterne til Årets Gårdbutik har lokale Sybergkvæg med i finalen. De er i konkurrence med Byens Gårdbutik i Svendborg og Økoladen Højmark i Ringkøbing.

Foruden de kulinariske kvaliteter vil dommerne lægge vægt på forbrugerens mulighed, oplevelse og værdi ved køb af lokale varer, ligesom forretningens lokale opbakning og engagement spiller en rolle, når vinderne udpeges. Dommernes egen vurdering suppleres desuden af kommentarer fra de mange forbrugere, der har stemt på deres favorit henover sommeren.

Annonce

Det lokale er det bedste

Det er internetportalen goforlocal.dk der står bag priserne i samarbejde med bl.a. Food Innovation House i Vejle, der også lægger rammer til årets prisuddeling. Arrangementet byder, foruden kåringen, på interessante indslag indenfor bæredygtighed og forbrugeradfærd, en chance for at smage lokale lækkerier og en mulighed for at møde spændende lokale producenter.

Vinderne blandt de nominerede afgøres af en yderst kompetent dommerkomité, bestående af førende eksperter indenfor gastronomi, forbrugertrends og bæredygtighed. Det er i år detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch, udviklingsdirektør og medlem af ungeklimarådet Iben Krog Rasmussen og tidl. kokkelandsholdstræner og næstformand i verdenssammenslutningen af kokke Per Mandrup, som sammen skal udpege vinderne.

Goforlocal lægger - arbejder navnet antyder - på at få folk til at handle lokalt:

Uanset om man snakker klima, bæredygtighed, miljø, næring eller smag er det som regel de lokale varer der vinder. Samtidig bidrager lokalproduktionen positivt til den økonomiske udvikling i vores små lokalsamfund. Derfor er det vigtigt både at støtte, de mange små initiativer, fremhæve de bedste og støtte de mest hårdtarbejdende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce