Annonce
Kerteminde

Sybergkvæg åbner døren

Sybergkvæg slår søndag 26. maj døre og ladeporte op til Åbent Landbrug. Foto: PR

Mesinge: Sybergkvæg på Tårup Bygade 34 i Mesinge slår søndag 26. maj dørene op til åbent Landbrug.

Der holdes åbent i gårdbutikken, og på gårdspladsen summer det af forårsstemning med forskellige boder. Skovlykke Frilandsgrøntsager sælger af sæsonens grøntsager og bær, og Sybergkvæg har en pop-up café, hvor der kan købes Sybergburger, drikkelse, samt kage og kaffe/te.

Der vil være også mulighed for at køre med ned til dyrene i gårdens egen safarivogn, hvor du kan komme helt tæt på køerne og deres små kalve. Der er også mulighed for at hilse på de store avlstyre.

Der er omkring 100 kreaturer, der tager sig af naturplejen i og omkring Sybergland, nord for Kerteminde. Her spiller de en vigtig rolle i genskabelsen og bevaringen af de lysåbne enge med et rigt dyre- og planteliv.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce