Annonce
Kerteminde

Svineri uden lige: Restauratør frustreret over, at genåbningsdato blev ændret over natten

To gange er Annesofie Melgaards brasserie blevet lukket ned. Nu håber hun, at hun har oplevet det for sidste gang. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Annesofie Melgaard er glad for, at hun må åbne sit brasserie helt for gæster 21. april. Dog synes hun ikke, at de vilkår, det kommer til at ske under, er ordentlige og anstændige.

Kerteminde: - Jeg er frustreret, understreger Annesofie Melgaard, der er ejer af brasseriet, Langegade Nr. 2 i Kerteminde.

Du sigter mod skydeskiven, og lige i det øjeblik, du skal til at trykke på aftrækkeren, er der én, der flytter skydeskiven, og det skud, du gjorde klart til, rammer ved siden af.

Det er lidt den følelse, brasserie-ejeren sidder med.

Annonce

For et år siden åbnede hun sin restaurant på Torvet i Kerteminde. Blot få dage efter sin store åbningsdag var hun nødt til at lukke, da hele Danmark lukkede i foråret. I maj kunne hun så igen slå dørene op, men i december lød meldingen til restaurationsejere igen: I må lukke.

Derefter har datoen for, hvornår hun kunne åbne for udendørsservering, været 21. april, mens datoen for indendørsservering blev sat til 6. maj.

Dårlige vilkår

Men natten til fredag blev de datoer, som hun sigtede efter, pludselig slettet i kalenderen af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de politikere, han har indgået en aftale med. Nu må der nemlig også godt komme gæster ind i restauranten fra 21. april.


Jeg startede min forretning for et år siden og har haft lukket i et halvt år, og ud fra de vilkår har jeg ikke råd til andet end at lukke op. Lige nu koster det mig også bare ekstra, at det sker på den her måde.

Annesofie Melgaard


- Ud fra de vilkår, jeg havde fået, havde jeg besluttet, at jeg først åbnede den 29. april. Derfor er al min marketing nu forkert. Min vinduespudser er booket forkert, og jeg har hevet personale ind på dage, der ikke kommer til at passe. Der er ikke noget, der er rigtigt.

- Nu har jeg under en uge til at blive klar. Så pludselig blev det en hastesag. Vi har snart en regering, der ikke kan finde ud af åbningsforhold til os, som er reelle og ordentlige. Det gør mig gal og frustreret.

- Men selvfølgelig er jeg glad. Jeg skal jo være glad, for nu kommer der gang i min forretning, understreger hun og tilføjer, at hun glæder sig meget til at se sine gæster igen.

- Men måden, vi skal åbne på, synes jeg, er svineri uden lige. Vi får nogle vilkår, som vi skal åbne på, der ikke er ordentlige og anstændige.

Annesofie Melgaard udskyder ikke sin åbning nogle dage, selv om det var en mulighed.

-  Jeg startede min forretning for et år siden og har haft lukket i et halvt år, og ud fra de vilkår har jeg ikke råd til andet end at lukke op. Lige nu koster det mig også bare ekstra, at det sker på den her måde, siger hun og fortæller, at hun allerede har kastet en del penge i annoncer, som ikke kan bruges nu.

- Jeg forventer, at det er sidste gang, at regeringen har lukket os ned.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce