Annonce
Indland

Svindelsag har konsekvenser for foreninger: - Det vil tage tiden fra de unge

Svindelsagen fra Socialstyrelsen kan få konsekvenser for en række af de foreninger, der hjælper socialt udsatte i samfundet. Flere har ikke fået udbetalt tilskud i oktober. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Svindelsagen i Socialstyrelsen har konsekvenser for flere af de foreninger, der modtager støtte. En af dem, der kan komme til at mærke konsekvenserne, er Ventilen Odense.

Efter den meget omtalte svindelsag i Socialstyrelsen har styrelsen set til nødsaget til, at lukke det tilskudsadministrative system. Det betyder, at en lang række organisationer ikke har modtaget tilskud fra styrelsen i oktober. En af de organisationer er Ventilen Danmark - en landsdækkende organisation, som kæmper mod ensomhed blandt unge.

Organisationen har en afdeling i Odense. Den lokale afdeling lever af paragraf 18-midler fra Odense Kommune, men skulle organisationen på landsplan ikke få udbetalt tilskud fremadrettet, kan det også få konsekvenser på lokalt plan.

Ventilen Danmark rådgiver de lokale afdelinger, laver administrativt arbejde for dem og søger blandt andet fondspenge for lokalafdelingerne, og uden pengene kan det betyde fyringer i Ventilen Danmark. Det vil lægge flere opgaver over på lokalafdelingen Ventilen Odense, vurderer Ole Kristensen, der er formand for denne afdeling.

- Det kan betyde, at de i København må omprioritere ressourcer. Hvis vi selv skal til at lave regnskab, søge fondspenge og så videre, så vil det tage vores tid og ressourcer fra at hjælpe de unge, siger han og fortæller, at de i lokalafdelingerne hverken har ressourcer til eller er gearet til de opgaver.

Annonce

En lukket dør

Hvis de i Ventilen Odense skal til at påtage sig flere opgaver, fordi sekretariatet bliver presset af det manglende tilskud, vil det få direkte konsekvenser for de unge. Ole Kristensen fortæller, at de kan blive nødsaget til i højere grad at holde Ventilen Odense lukket, hvis de må påtage sig andre og flere opgaver.

- Der er en risiko for, at de unge kommer til at møde en lukket dør. Det her sted er for nogle af de unge det eneste sociale, de har i en hel uge. Hvis vi skal lukke i en periode, kan det give dem en usikkerhed, fordi de måske ikke tør komme, da de ikke ved, om vi har åbent, og om vi åbner igen.

- Selvom det er en lille ting, så kan det skabe store bump. De har et stort behov for, at vi er der, siger Ole Kristensen.

Der er kommet mere og mere fokus på ensomhed de seneste år. Det har øget aktiviteterne hos Ventilen, og det betyder ifølge Ole Kristensen, at organisationen har hårdt brug for de penge, der ikke er blevet udbetalt i oktober.

- Med den fokus og udvidelse, så betyder det, at der er behov for en stor likviditet. Kassen er alt andet lige til den tynde side, og når man begynder at tage størstedelen af pengene derfra, så kan det hurtigt mærkes, siger han og fortæller, at han ikke vil gætte på, hvor længe Ventilen Danmark kan undvære tilskuddet fra Socialstyrelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce