Annonce
Indland

Svindel med møbler: Fyns Politi efterforsker Call Solutions-direktør

I flere tilfælde er der bestilt bl.a. PH-lamper fra Louis Poulsen, her koglen, uden at der efterfølgende er betalt. Foto: Michael Bager

Fyns Politi samler sager sammen fra firmaer, som føler sig svindlet af telemarketingfirmaet Call Solutions' direktør Søren Lind Refning Poulsen.

Mens firmaer melder sig på stribe for at have følt sin svindlet af telemarketingfirmaet Call Solutions' direktør Søren Lind Refning Poulsen, dynger sagerne sig også op hos afdelingen for økonomisk kriminalitet i Fyns Politi.

- Vi har fået flere anmeldelser, men det præcise antal vil jeg ikke offentliggøre, siger Kim Strømvig, efterforsker i Fyns Politi.

Gennem flere artikler har avisen beskrevet, hvordan en lang række fynske firmaer har leveret varer, herunder dyre designermøbler og -lamper, til Søren Lind Refning Poulsens firma på førstesalen af en bygning på Vestre Stationsvej i Odense, men aldrig siden set én eneste krone.

Det har fået firmaerne til i første omgang at henvende sig hos Call Solutions i håb om at få deres penge, men ligesom fogeden er de gået forgæves til tomme lokaler.

Også Søren Lind Refning Poulsen har været forsvundet, og trods talrige henvendelser har det ikke været muligt at opspore ham for en kommentar til de mange anklager om svindel, firmaerne er kommet med.

Mange af firmaerne er nu i stedet gået til Fyns Politi, og antallet af henvendelser og anmeldelser er siden avisens afsløringer steget.

- De kommer i en lind strøm, og der er ingen tvivl om, at nogle firmaer har følt sig kaldet til at anmelde det efter at have læst om andre i avisen, siger Kim Strømvig.

Det er især fynske belysningsforhandlere, som har leveret dyre PH-lamper til Call Solutions, men aldrig har set deres penge. De har præcis som ved mange andre handler leveret varen sammen med en faktura i forventning om at få betaling.

Selv om flere næsten har opgivet at få deres penge tilbage, håber andre, at politiet efterforsker sagerne.

- Nu samler vi alle sagerne, kigger på dem og efterforsker dem, bekræfter Kim Strømvig.

Avisen har talt med en række navngivne forhandlere af lamper, møbler og andre designervarer. De føler sig alle bedraget, fordi køberen af deres varer, Call Solutions ved direktør Søren Lind Refning Poulsen, aldrig har betalt for det, der er leveret.

Avisen har gentagne gange uden held forsøgt at få fat i direktøren for Call Solutions, Søren Lind Refning Poulsen. Det er sket med 20 opkald over mange dage til hans telefon, opkald til hans bror og mor, og ved fysisk at forsøge at opsøge ham på firmaadressen på Vestre Stationsvej i Odense, hvor firmaet har haft officiel adresse.

Det er endnu ikke lykkedes at opspore Søren Lind Refning Poulsen for at få hans kommentar. Det afholder dog ikke Fyens Stiftstidende fra at bringe artiklerne om de forhandlere, der føler sig snydt.

Uddrag fra avisens presseetiske regler: Hvis det efter flere forsøg ikke er lykkedes at få en kommentar fra en kilde, som der i en artikel fremsættes beskyldninger imod, og artiklen bringes uden kommentar fra kilden, skal det fremgå af artiklen, og det skal forklares, hvordan og hvor mange gange vi har forsøgt at kontakte kilden.

Det er regninger på bl.a. PH-lamper fra Louis Poulsen, som ikke er blevet betalt af Call Solutions direktør. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce