Annonce
Fyn

Svindel med corona-hjælpepakker: Bagmandspolitiet har sendt syv sager videre til Fyns Politi

Mange steder har der været helt lukket med hjemsendte medarbejdere under corona-krisen. Det er dog ikke alle, som har bedt om kompensation, der har rent mel i posen. Indtil videre er der 128 sager om svindel på landsplan. Butikken og skiltet på billedet har ikke noget med svindelsagerne at gøre. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
På landsplan kan der være svindlet for op mod 43 millioner i forbindelse med hjælpepakkerne under corona-krisen. Fyns Politi skal nu behandle syv anmeldelser, som Bagmandspolitiet har videregivet til den fynske politikreds.
Annonce

Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet, også kendt som bagmandspolitiet, har videresendt syv anmeldelser om svindel med corona-hjælpepakker til Fyns Politi.

Det oplyser Rigsadvokatens kommunikationsenhed til Fyens Stiftstidende.

Enheden vil ikke oplyse, hvor mange penge sagerne drejer sig om, eller om der er tale om forsøg på svindel eller egentlige udbetalinger. Blot, at anmeldelserne nu er sendt til Fyns Politi til videre efterforskning.

På landsplan har bagmandspolitiet modtaget 128 anmeldelser, som har at gøre med hjælpepakkerne under corona-krisen.

Langt de fleste, 118, handler om lønkompensation, mens 25 af anmeldelserne drejer sig om hjælp til selvstændige. Blandt anmeldelserne handler en enkelt om støtte i forbindelse med et arrangement, som blev påvirket af corona-restriktionerne.

I alt løber pengebeløbene i de 128 anmeldelser om svindel op i knap 43 millioner kroner. Det er dog kun en mindre del, der faktisk er blevet udbetalt, for de fleste tilfælde handler om forsøg på svindel, oplyser bagmandspolitiet.

Indtil videre er omkring 7,6 millioner kroner blevet beslaglagt af politiet.

Annonce

Falske personnumre

Folketinget har ønsket en firedobling af straffene i forhold til anden økonomisk kriminalitet, når der er tale om svindel med corona-hjælpepakkerne.

I en sag fra Københavns Byret, hvor en mand tilstod i sommer, blev der givet en straf på mere end det dobbelte af det normale niveau. Sagen er anket til Østre Landsret, der behandler den i slutningen af oktober.

I nogle sager er der sket varetægtsfængsling af sigtede. Det gælder blandt andet en sag fra rockermiljøet, hvor en revisor og to mænd er sigtet for at have forsøgt at få 1,5 millioner kroner udbetalt i lønkompensation til 26 medarbejdere i to firmaer. Erhvervsstyrelsen opdagede imidlertid, at der var brugt falske personnumre.

Det er hovedsagelig Erhvervsstyrelsen, der står bag anmeldelserne, men også Hvidvasksekretariatet hos politiets anklagemyndighed har foretaget enkelte anmeldelser.

Bagmandspolitiet ventes at gøre status over omfanget af svindelsager igen i starten af november.

Anmeldelser til bagmandspolitiet

Sådan fordeler anmeldelserne, der har med hjælpepakkerne at gøre, sig:

Selvstændige: 25

Faste omkostninger: 5

Lønkompensation: 118

Arrangementer: 1

Nogle af anmeldelser drejer sig dog om flere pakker på én gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce