Annonce
Udland

Sverigedemokraterna vil kopiere Støjbergs flygtningeannoncer

En annoncekampagne rettet direkte mod flygtninge skal bremse tilstrømningen til Sverige. Sverigedemokraterna vil efter dansk forbillede indrykke annoncer i udenlandske aviser.

SVERIGE: For egne penge vil det svenske parti Sverigedemokraterna indlede en annoncekampagne i udenlandske medier rettet direkte mod flygtninge, som befinder sig i lande som Tyrkiet, Jordan og Libanon. Det skriver svenske SVT.

Annonce

Målet er at bremse tilstrømningen til Sverige, og idéen er hentet fra den danske regering, der som bekendt har indrykket annoncer i fire libanesiske aviser, hvori de danske regler for asyl og familiesammenføring klarlægges.

- Vi står over for den største katastrofe, det svenske samfund har oplevet i moderne tid, siger partileder Jimmie Åkesson ifølge SVT på et pressemøde torsdag.

Flygtningestrømmen mod Sverige er markant, og i sidste uge fik den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, til opgave at opføre teltlejre til de mange flygtninge, hvis det bliver nødvendigt. Sverige forbereder sig på en krisesituation, udtalte statsminister Stefan Löfven ifølge nyhedsbureauet TT fredag, efter der på en uge var kommet lige knap 9.000 flygtninge til landet.

Den situation skal flygtningene orienteres om, før de drager mod Sverige, lyder pointen fra Sverigedemokraterna.

- Det handler om signalpolitik. De, der tænker på at tage til Sverige, skal få et billede af telte, sne og kulde, og at der ikke er nogen hjælp at få, for Sverige kan ikke klare det længere, siger Sverigedemokraternas flygtningeordfører, Paula Bieler, ifølge SVT.

Partiet arbejder også på at få gennemtrumfet en folkeafstemning om indvandringen. Partiet vil bruge alle kræfter til at skabe et folkeligt pres på regeringen og de øvrige partier i Riksdagen, så de lægger kursen om.

Men der ser ud til at være lang vej igen. Fredag samles alle øvrige partier uden om Sverigedemokraterna i Riksdagen for at diskutere den svenske flygtningepolitik.

De danske flygtningeannoncer er blevet en sag for Folketingets Ombudsmand, der undersøger, om der er hold i kritikken af, at annoncerne er vildledende.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce