Annonce
Udland

Sverigedemokrat fyret - delte opslag på Facebook om Palme-drab

SD-politiker siger, at billede var ment som en spøg, men den lokale partiledelse ser på sagen med andre øjne.

En politiker fra Sverigedemokraterna i en kommune i Värmland har mistet sin politiske post, efter at han på Facebook delte et foto med teksten "Christer Pettersson, hvor er du nu, hvor Sverige har brug for dig?"

Det rapporterer den regionale tv-station SVT Värmland.

Billedet er blevet delt, efter at socialdemokraten Stefan Löfven (S) blev valgt som ny statsminister i Riksdagen.

SD-politikeren siger til SVT i weekenden, at billedet var ment som en spøg, men den lokale partiledelse ser på sagen med andre øjne.

I en pressemeddelelse skriver Runar Filper fra SD's partiledelse i regionen, at han har haft samtaler med den pågældende SD-politiker, og at der er enighed om, at denne må trække sig fra alle sine politiske poster øjeblikkeligt.

- Han har taget konsekvenserne af sin upassende og uigennemtænkte Facebook-deling, og han forlader politik med øjeblikkelig virkning, siger Filper i en pressemeddelelse.

Christer Pettersson blev i 1989 dømt ved byretten i Stockholm for drabet på den socialdemokratiske statsminister Olof Palme, men blev senere samme år sat på fri fod, da sagen kom for Svea hovrätt (landsretten), og han blev frikendt.

I 19 af Skånes 33 kommuner fik det indvandringskritiske Sverigedemokraterna flest stemmer ved valget i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce