Annonce
Rejser

Sverige: Tip til sommeraktiviteter for børnefamilier

Drømmer børnene om at bo på en rigtig ranch, er der mulighed for at leve livet som cowboy og -girl på Sun Dance Ranch i Värmland. Foto: Visit Sweden

Spadsér rundt i den lille by Kungsbacka. Spring i dybet fra et udspringstårn i Varberg. Oplev dinosaurerne i Göteborg. 45 sjove attraktioner i Skare Sommerland. Svæv 90 meter over jorden med 90 kilometer i timen ved Hafstens Resort i Uddevalla.

Det er blot en håndfuld af aktiviter, børnefamilier kan give sig i kast med i løbet af sommeren.

Må sommerferien gerne bestå af lidt leg og læring, er der også mulighed for det. Således kan man i Värmland udleve drømmen som cowboy og -girl på Sun Dance Ranch, være med til at bygge en tømmerflåde med mor og far, inden man glider ned ad Klarälven, eller opleve naturen og dyrelivet i Mariebergsskogen i nærheden af Karlstad.

Læs mere om nyhederne på blandt andet disse links:

https://www.visitvarmland.se/sv/gora/sun-dance-ranch-aktivitetspaket-38576

https://www.visitvarmland.se/sv/gora/timmerflottfard-nedfor-klaralven-54310

https://www.visitvarmland.se/sv/mariebergsskogen-en-park-att-trivas-i

/flla

Annonce
Der er også mulighed for en sommerferie med leg og læring i Skåne, hvor børnene er en del af aktiviteten. Foto: Visit Sweden
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce