Annonce
Sport

Sverige slår Tyrkiet og holder liv i oprykningshåb

Andreas Granqvist (til venstre) jubler efter at have bragt Sverige foran 1-0 på straffespark mod Tyrkiet.

Med et mål på straffespark slog Sverige Tyrkiet på udebane. Svenskerne kæmper derfor stadig med om oprykning.

Sveriges drøm om at rykke op i Nations Leagues øverste lag lever stadig.

Lørdag slog svenskerne Tyrkiet med 1-0 på udebane. Danmarks naboer har derfor stadig mulighed for at fravriste Rusland, der lige nu ligger øverst i gruppen, pladsen i det fine selskab.

Det vil dog kræve en svensk sejr, når holdet tirsdag på eget græs møder russerne i den sidste runde af kampe. Sker det, vil Sverige og Rusland være à point, men svenskerne vil rykke op med en bedre indbyrdes statistik.

Mens det endnu er uklart, hvem der rykker op fra gruppen, står det klart, at Tyrkiet med lørdagens resultat rykker ned i Nations Leagues tredje lag.

Både Sverige og Tyrkiet formåede at spille sig til flere store chancer i lørdagens kamp, men der skulle gå 70 minutters spilletid, før svenskerne fik prikket hul på bylden.

Marcus Berg blev nedlagt i feltet, og det fik dommer István Kovács til at dømme straffespark. Det omsatte anfører Andreas Granqvist til mål, og så var Sverige foran 1-0.

Med udsigterne til at rykke ned sendte tyrkerne alt mod det svenske mål. Men det lykkedes dem ikke at passere Robin Olsen, og de måtte slukørede gå fra banen som nedrykkere.

Færøerne var også i aktion i Nations League lørdag. Lars Olsens tropper, der er placeret i turneringens fjerde og laveste lag, tabte 0-2 til Aserbajdsjan på udebane.

Nederlaget slukkede færingernes håb om oprykning. Deres gruppe føres af Kosovo, som lørdag vandt 5-0 over Malta.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce