Annonce
Udland

Sverige passerer en million færdigvaccinerede

Anders Tegnell fra Folkhälsomyndigheten tiltrak sig fokus sidste år, da han var med til at tegne en svensk coronastrategi, der var væsentligt mere lempelig end mange andre landes. (Arkivfoto). Foto: Fredrik Sandberg/Ritzau Scanpix

12,5 procent af svenskerne er nu blevet færdigvaccineret. I Danmark lyder tallet på over 18 procent.

Sverige har rundet en million færdigvaccinerede borgere.

Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, tirsdag.

Helt præcist har 1.020.493 borgere i Sverige fået begge doser af en coronavaccine. Det svarer til 12,5 procent af befolkningen.

Til sammenligning har Danmark - både i absolutte og relative tal - færdigvaccineret flere personer. I Danmark har 1.070.158 personer fået begge stik, hvilket svarer til over 18 procent befolkningen.

Til gengæld er Sverige en smule længere fremme end Danmark i forhold til at give første stik med en vaccine. I Sverige har godt 40 procent fået mindst et vaccinestik, mens tallet i Danmark lyder på knap 30 procent.

Sverige markerede sig sidste år med en markant anderledes coronastrategi end mange andre lande - herunder Danmark.

Mens samfund i stort set hele Europa blev lukket ned, så fortsatte Sverige i en periode med langt hen ad vejen at lade det være op til borgerne at overholde anbefalinger om blandt andet afstand og god hygiejne.

Sverige har i løbet af pandemien registreret 14.301 coronarelaterede dødsfald. I Danmark har man registreret 2503.

Sverige, hvor der bor godt ti millioner indbyggere, har dermed relativt set over tre gange så mange døde som Danmark.

I Sverige har sundhedsmyndighederne tirsdag meddelt, at der siden fredag er registreret yderligere 26 dødsfald med covid-19.

Yderligere 10.017 personer er blevet registreret smittet i samme tidsrum.

Sverige har skubbet sin vaccinationskalender med tre uger. Alle voksne svenskere ventes nu at være blevet tilbudt første stik senest 5. september. Det oplyste socialminister Lena Hallengren fredag på et pressemøde.

Den hidtidige forventning var, at alle havde fået første stik 15. august.

Justeringen bygger først og fremmest på, at Folkhälsomyndigheten har anbefalet en fortsat pause af anvendelsen af Johnson & Johnsons coronavaccine for hele befolkningen.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce