Annonce
Udland

Sverige har indbudt Nordkorea og USA til nye møder

Kcna Kcna/Reuters
Svensk diplomat siger, at Nordkorea ikke har lukket dørene for forhandlinger med Trump-administrationen.

Nordkorea og USA har fået indbydelse til et nyt møde i Sverige, meddeler den svenske udsending Kent Härstedt i Seoul ifølge Sveriges Radios nyhedsafdeling SR Ekot.

De seneste diplomatiske møder om nedrustning og afspænding fandt sted på Lidingö ved Stockholm i begyndelsen af denne måned. De blev afbrudt af Nordkorea.

Men USA har flere gange siden signaleret, at det er åbent over for nye forhandlinger.

Forhandlingerne er omgærdet af hemmelighedsfuldhed, og det er uklart, hvor langt parterne er fra hinanden, og om de har haft hemmelige kontakter i de seneste uger.

Den svenske udsending har netop besøgt Kina og fører nu drøftelser i Seoul om Nordkorea.

- Vi fører nu en dialog med alle involverede parter - navnlig med USA og Nordkorea, siger Härstedt til det svenske nyhedsbureau TT.

Nordkorea afbrød forhandlingerne med USA med en klage om, at amerikanerne "ikke havde taget noget med til forhandlingerne".

Härstedt fastslår nu, at Pyongyang "ikke har lukket nogen døre".

Møderne mellem Nordkorea og USA i begyndelsen af denne måned på et konferencecenter på det landlige Lidingö var det første arbejdsmøde mellem parterne, siden præsident Donald Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, mødtes i juni på grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

Der blev de enige om at genstarte forhandlingerne. De gik i stå efter et topmøde i Vietnam i februar, der endte resultatløst.

Trump og Kim havde deres første møde i Singapore i juni sidste år. Her sagde parterne i en kort sluterklæring, at en atomvåbenfri koreansk halvø er målet.

Selv om det er meget småt med resultater, så er der tilsyneladende et godt personligt forhold mellem Trump og Kim.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce