Annonce
Udland

Svenske medier: Nazister fotograferer vælgere i Sverige

En række svenske medier beretter, at vælgere er blevet overvåget af højrenationalistiske grupper.

Den nazistiske organisation Nordiske Motstandsrörelsen (NMR) har fotograferet privatpersoner og valgsedler under søndagens valghandling i Sverige.

Det skriver en række svenske medier.

Ifølge Svenska Dagbladet har organisationen, der er kendt for sin voldelige modstand mod minoriteter, sendt såkaldte kampgrupper ud for at observere valget ved en række valgsteder i Sverige.

En vælger fortæller til avisen Norrbotten Kuriren, at han blev fotograferet, da han var i gang med at vælge valgsedler.

- Det føles meget mærkeligt, siger han til avisen.

I Sverige får man ikke udleveret én lang stemmeseddel, som man eksempelvis gør i Danmark. Derimod skal man meget offentligt vælge stemmesedler fra det parti, man gerne vil stemme på.

NMR skriver ifølge Svenska Dagbladet på sin hjemmeside, at man er til stede i blandt andet Boden i det nordlige Sverige, Ludvika i det centrale Sverige og Kungälv nord for Göteborg.

Et andet højrefløjsparti, det nydannede Alternativ för Sverige, der udspringer af Sverigedemokraternas ungdomsafdeling, er tidligere søndag kommet med påstande på sociale medier om valgsnyd, skriver Svenska Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce