Annonce
Erhverv

Svensk robotudvikler vil starte i Odense

Ejer og grundlægger af Tendo Sofie Woge med partnerne Robin Gustafsson og Pontus Renmarker, som står for elektronik og mekanikken bag Woges idéer. De tre brugte fem timer på at nå til Odense,men de håber at de kan reducere den rejsetid til nul, hvis de får en plads i startup-hubben i Odense og flytter hertil. Foto: Kim Rune

Det er ikke kun investorerne, som har fået øje på den fynske robotklynge - også udenlandske iværksættere og virksomheder har set potentialet. 26-årige Sofie Woge fra Lund Universitet vil gerne ind i Odense Robotics startup-hub.

Det er kun godt en måned siden, hun første gang stiftede bekendtskab med robotklyngen i Odense.

26-årige Sofie Woge fra Sverige er dog allerede tilbage for at undersøge muligheden for at blive fast del af klyngen med den robotvirksomhed, hun er godt i gang med at stifte.

Onsdag deltog hun i investormødet i Teknologisk Institut, men faktisk kom hun ikke efter investorerne, men derimod den startup-hub, som Odense Robotics og Teknologisk Institut etablerede for godt et år siden.

- Det er et virkelig spændende miljø her i Odense med mange virksomheder og netværk, som jeg meget gerne vil være del af, siger den unge robotudvikler, som er uddannet ingeniør med en master i industriel design fra Lund Universitet.

Hun var i Odense første gang for blot en måned siden som del af University Start Up World Cup, som Odense Robotics var medsponsor på. Her hørte hun bl.a. om startup-hubben på Teknologisk Institut, hvor fem iværksætterfirmaer ad gangen kan udvikle og starte deres robotvirksomheder under kyndig vejledning. Bl.a. har robotvirksomheden Kubo haft sin gang her - de vandt for nylig en stor tech-messe i Portugal.

- Jeg kan virkelig godt lide miljøet og mit håb er, at jeg kan blive del af startup-hubben, men lige nu skal vi have sat gang i test af vores robot-handske, siger den unge svensker.

Woge har udviklet en handske, som hjælper ældre og andre med svage hænder og fingre i dagligdagen med alt fra at holde et kreditkort til at åbne en flaske vand. En robot i skeleton-kategorien, som godt kan være svær at forstå, hvis man ikke står med produktet, understreger den unge svensker.

Annonce

Søger patent på handsken

Hun er da heller ikke med på investordagen for at finde inevstorer - endnu, for først skal produktet testes, men hun håber på, at en gennemtestet version af robothandsken Tendo kan være klar i starten af det nye år. Dagen skulle bruges til at udvide netværket - måske kommer der en fremtidig investor ud af det.

- Og når vi er færdige med prototypen skal vi selvfølgelig i gang med at finde investorer, og kan vi gøre det samtidigt med, at vi flytter til Odense, vil det jo være helt fantastisk, siger Sofie Woge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce