Annonce
Erhverv

Svensk robotudvikler vil starte i Odense

Ejer og grundlægger af Tendo Sofie Woge med partnerne Robin Gustafsson og Pontus Renmarker, som står for elektronik og mekanikken bag Woges idéer. De tre brugte fem timer på at nå til Odense,men de håber at de kan reducere den rejsetid til nul, hvis de får en plads i startup-hubben i Odense og flytter hertil. Foto: Kim Rune

Det er ikke kun investorerne, som har fået øje på den fynske robotklynge - også udenlandske iværksættere og virksomheder har set potentialet. 26-årige Sofie Woge fra Lund Universitet vil gerne ind i Odense Robotics startup-hub.

Det er kun godt en måned siden, hun første gang stiftede bekendtskab med robotklyngen i Odense.

26-årige Sofie Woge fra Sverige er dog allerede tilbage for at undersøge muligheden for at blive fast del af klyngen med den robotvirksomhed, hun er godt i gang med at stifte.

Onsdag deltog hun i investormødet i Teknologisk Institut, men faktisk kom hun ikke efter investorerne, men derimod den startup-hub, som Odense Robotics og Teknologisk Institut etablerede for godt et år siden.

- Det er et virkelig spændende miljø her i Odense med mange virksomheder og netværk, som jeg meget gerne vil være del af, siger den unge robotudvikler, som er uddannet ingeniør med en master i industriel design fra Lund Universitet.

Hun var i Odense første gang for blot en måned siden som del af University Start Up World Cup, som Odense Robotics var medsponsor på. Her hørte hun bl.a. om startup-hubben på Teknologisk Institut, hvor fem iværksætterfirmaer ad gangen kan udvikle og starte deres robotvirksomheder under kyndig vejledning. Bl.a. har robotvirksomheden Kubo haft sin gang her - de vandt for nylig en stor tech-messe i Portugal.

- Jeg kan virkelig godt lide miljøet og mit håb er, at jeg kan blive del af startup-hubben, men lige nu skal vi have sat gang i test af vores robot-handske, siger den unge svensker.

Woge har udviklet en handske, som hjælper ældre og andre med svage hænder og fingre i dagligdagen med alt fra at holde et kreditkort til at åbne en flaske vand. En robot i skeleton-kategorien, som godt kan være svær at forstå, hvis man ikke står med produktet, understreger den unge svensker.

Annonce

Søger patent på handsken

Hun er da heller ikke med på investordagen for at finde inevstorer - endnu, for først skal produktet testes, men hun håber på, at en gennemtestet version af robothandsken Tendo kan være klar i starten af det nye år. Dagen skulle bruges til at udvide netværket - måske kommer der en fremtidig investor ud af det.

- Og når vi er færdige med prototypen skal vi selvfølgelig i gang med at finde investorer, og kan vi gøre det samtidigt med, at vi flytter til Odense, vil det jo være helt fantastisk, siger Sofie Woge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce