Annonce
Erhverv

Svensk robotudvikler vil starte i Odense

Ejer og grundlægger af Tendo Sofie Woge med partnerne Robin Gustafsson og Pontus Renmarker, som står for elektronik og mekanikken bag Woges idéer. De tre brugte fem timer på at nå til Odense,men de håber at de kan reducere den rejsetid til nul, hvis de får en plads i startup-hubben i Odense og flytter hertil. Foto: Kim Rune

Det er ikke kun investorerne, som har fået øje på den fynske robotklynge - også udenlandske iværksættere og virksomheder har set potentialet. 26-årige Sofie Woge fra Lund Universitet vil gerne ind i Odense Robotics startup-hub.

Det er kun godt en måned siden, hun første gang stiftede bekendtskab med robotklyngen i Odense.

26-årige Sofie Woge fra Sverige er dog allerede tilbage for at undersøge muligheden for at blive fast del af klyngen med den robotvirksomhed, hun er godt i gang med at stifte.

Onsdag deltog hun i investormødet i Teknologisk Institut, men faktisk kom hun ikke efter investorerne, men derimod den startup-hub, som Odense Robotics og Teknologisk Institut etablerede for godt et år siden.

- Det er et virkelig spændende miljø her i Odense med mange virksomheder og netværk, som jeg meget gerne vil være del af, siger den unge robotudvikler, som er uddannet ingeniør med en master i industriel design fra Lund Universitet.

Hun var i Odense første gang for blot en måned siden som del af University Start Up World Cup, som Odense Robotics var medsponsor på. Her hørte hun bl.a. om startup-hubben på Teknologisk Institut, hvor fem iværksætterfirmaer ad gangen kan udvikle og starte deres robotvirksomheder under kyndig vejledning. Bl.a. har robotvirksomheden Kubo haft sin gang her - de vandt for nylig en stor tech-messe i Portugal.

- Jeg kan virkelig godt lide miljøet og mit håb er, at jeg kan blive del af startup-hubben, men lige nu skal vi have sat gang i test af vores robot-handske, siger den unge svensker.

Woge har udviklet en handske, som hjælper ældre og andre med svage hænder og fingre i dagligdagen med alt fra at holde et kreditkort til at åbne en flaske vand. En robot i skeleton-kategorien, som godt kan være svær at forstå, hvis man ikke står med produktet, understreger den unge svensker.

Annonce

Søger patent på handsken

Hun er da heller ikke med på investordagen for at finde inevstorer - endnu, for først skal produktet testes, men hun håber på, at en gennemtestet version af robothandsken Tendo kan være klar i starten af det nye år. Dagen skulle bruges til at udvide netværket - måske kommer der en fremtidig investor ud af det.

- Og når vi er færdige med prototypen skal vi selvfølgelig i gang med at finde investorer, og kan vi gøre det samtidigt med, at vi flytter til Odense, vil det jo være helt fantastisk, siger Sofie Woge.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce