Annonce
Udland

Svensk regering ser med alvor på Brügger-dokumentar

De svenske myndigheder har kontakt med Nordkoreas ambassade i Sverige efter afsløringer i dansk dokumentar.
Annonce

Det svenske udenrigsministerium ser med alvorlig på de oplysninger, der er kommet frem i den danske instruktør Mads Brüggers dokumentar "Muldvarpen".

Det oplyser en pressemedarbejder fra det svenske udenrigsministerium til tv-stationen SVT.

Dokumentaren viser en dansk førtidspensioneret kok, der får placeret sig selv i en potentiel våben-, olie- og stofhandel med nordkoreanske partnere efter have infiltreret et pro-nordkoreansk internationalt miljø.

Som led i den handel afhenter den førtidspensionerede kok blandt andet nogle tegninger på den nordkoreanske ambassade i Stockholm til det, der skal være en våbenfabrik i Uganda.

Erik Karlsson, der er pressemedarbejder i det svenske udenrigsministerium, siger til SVT, at den svenske regering ser med alvor på nordkoreanske forsøg på at omgå FN-sanktioner.

Nordkorea har siden 2006 været underlagt FN-sanktioner som følge af landets atom- og ballistiske missilprogram. Blandt andet er det forbudt at handle våben og olie med Nordkorea.

Adspurgt til den nordkoreanske ambassades rolle i filmen svarer Erik Karlsson SVT:

- I al almindelighed kan man sige, at personer med diplomatisk immunitet i Sverige er ansvarlige for at respektere svensk lov.

- Udenrigsministeriet handler ud fra oplysninger fra blandt andet politiet og anklagemyndighed ved mistanke om lovovertrædelser begået af personer med diplomatisk immunitet og tager det op med den pågældende ambassade.

Han uddyber, at den svenske regering har en løbende kontakt med den nordkoreanske ambassade. Pressemedarbejderen ønsker dog ikke at fortælle mere om indholdet i den dialog.

/ritzau/

Læs SVT''s artikel her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce