Annonce
Udland

Svensk politi: Skudt mand på banegård havde ingen våben

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Efter et dramatisk døgn med skyderi og eksplosioner i Malmø har politiet tirsdag formiddag holdt pressemøde.

En mand, der mandag formiddag blev skudt på hovedbanegården i Malmø, havde hverken håndvåben eller sprængstoffer på sig.

Det oplyser politiet i Malmø tirsdag formiddag på et pressemøde.

Ved pressemødet gør politiet status efter et voldsomt døgn, der bød på både skyderier og eksplosioner i den sydsvenske by.

Første hændelse skete på hovedbanegården i Malmø, Malmö C. Her blev en mand, der bar flere tasker, skudt efter at have opført sig truende.

- Den person, som blev skudt og kørt til hospitalet, er anholdt for grove trusler. Vi føler os sikre på, at vi ved, hvem manden er.

- Han er statsborger i et andet europæisk land, siger Andy Roberts fra Malmøs politi ifølge den svenske avis Sydsvenskan.

Ifølge SVT er manden italiensk statsborger.

- I taskerne er der ikke fundet nogen sprængstoffer og ingen våben. Der er kun personlige ejendele. Hans motiv ligger endnu ikke klart. Han er fortsat ikke samarbejdsvillig, lyder det fra Andy Roberts.

Ikke lang tid efter episoden ved Malmö C blev en mand i 20-årsalderen dræbt af skud i et boligområde i Malmø. To personer er anholdt i den sammenhæng. De anholdte er 23 og 29 år, oplyser politiet tirsdag ifølge SVT.

Også i Lorensborg-området var der mandag aften meldinger om skud.

Natten til tirsdag ramte to eksplosioner desuden forskellige steder i Malmø.

Først ved en opgang i bydelen Rosengård omkring klokken to og cirka en time senere uden for en lukket natklub i det centrale Malmø.

Politiet kan endnu ikke sige, hvad motivet til eksplosionerne er.

Ved tirsdagens pressemøde blev politiet blandt andet spurgt om, hvorvidt de seneste begivenheder er et tegn på stigende uro i Malmø.

- I 2019 har der været en kraftig nedgang i antallet af skyderier i Malmø. Håbet er, at det fortsætter, siger Erik Jansåker fra politiet ifølge Sydsvenskan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce