Annonce
Odense HC

Svensk landsholdsspiller til Odense HC

Danmarks Stine Jørgensen og Sveriges Nathalie Hagman under en VM-kamp. Nu bliver de holdkammerater i Odense HC. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Nathalie Hagman skifter fra CSM Bucuresti for at være gardering for korsbåndsskadede Mette Tranborg

HÅNDBOLD: Det bliver svenske Nathalie Hagman, der trækker i orange for den kommende sæson som gardering for højre back Mette Tranborg, der jo skal genoptræne efter en korsbåndsskade.

27-årige Hagman har underskrevet en et-årig kontrakt.

I en pressemeddelelse giver Hagman udtryk for sin begejstring:

- Jeg glæder mig vildt meget til at blive en del af Odense Håndbold og vende tilbage til den danske liga. Odense Håndbold er et godt hold med mange landsholdsspillere, og jeg håber, at vi til næste sæson kan blive danske mestre, siger hun.

Administrerende direktør i Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen, tilføjer:

- Vi er meget glade for at skrive kontrakt med Nathalie, og vi glæder os til at byde hende velkommen her i Odense. Hun er en dygtig spiller, som kommer med god international erfaring, og det betyder meget for vores hold. Hun kan spille på flere positioner – både højre back og højre fløj - men vores intention er, at hun skal bruges i bagkæden på højre back-positionen, fastslår han.

Den 27-årige Nathalie Hagman kommer fra CSM Bucuresti, der vandt Women’s EHF Champions League i sæsonen 2015/2016. CSM Bucuresti blev henholdsvis nummer to og tre i den prestigefyldte, europæiske turnering i sæsonerne 2016/2017 og 2017/2018. Den svenske profil har også tidligere optrådt i den danske liga, da hun spillede for Nykøbing F. Håndboldklub og TTH Holstebro.

Nathalie Hagman er desuden en fast del af det svenske landshold, og ved EM i december 2018 satte hun svensk rekord for flest scorede mål i en landskamp. I kampen mod Rusland sendte hun bolden i netmaskerne hele 17 gange på 18 forsøg. Sammen med det svenske landshold har Nathalie Hagman vundet både en EM-bronze- og sølvmedalje.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Odense Q på pokaltogt efter lussing

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce