Annonce
Sydfyn

Svendborg-værtshus udvider åbningstiden: Slår dørene op for de morgenfriske

Værtshuset Rasmus udvider åbningstiderne og vil holde åbent om morgenen i hverdagene. Det er barchef Rene Christensen (t.v.), som fik idéen og foreslog det for indehaver Thomas Johansen (t.h.). Foto: Henrik Nguyen.
Svendborgværtshuset Rasmus forsøger sig med at holde åben om morgenen for at få fat i et nyt klientel. Idéen er opstået efter midtbyens eneste morgenværtshus, Klosterstuen, er lukket.

Svendborg: Klokken nærmer sig halv tolv om formiddagen på værtshuset Rasmus ved Frederiksgade.

Indenfor står stolene oppe på bordene, gulvet er nyvasket og stadig vådt, og der er ganske mennesketomt. Der er også en halv time til åbning, hvorfor den daglige leder og barchef på stedet, Rene Christensen, har fint med tid til lige at tørre bardisken af og gøre de sidste ting klar.

Fremover må han dog nok indfinde sig på at stå lidt tidligere op for at nå de daglige gerninger. Fra på mandag 16. september prøver Rasmus sig nemlig af med noget nyt, når det bliver til morgenværtshus og vil tage imod gæster allerede fra klokken 8 i hverdagene.

Idéen er Rene Christensens og er opstået efter morgenværtshuset på den anden side af vejen, Klosterstuen, lukkede og slukkede for et par uger siden.

- Vi fik tanken, fordi der pludseligt stod en masse mennesker, som ikke havde noget sted at være fra morgenstunden af. Det vil vi gerne tilbyde dem ved at holde åben og på den måde vise, at Rasmus er her for kunderne og forsøger at dække de forskellige behov, der er, siger Rene Christensen, mens indehaver af værtshuset, Thomas Johansen, supplerer:

- Lige nu er det sådan, at der fra middagstid og frem til klokken ni om aftenen er en type kunder. Vi har mange om unge om aftenen, hvor vi laver en masse forskellige events, og nu får vi så muligheden for at favne endnu bredere at holde åbent om morgenen, siger indehaveren.

Annonce

Klosterstuen lukket

Det er efter avisens oplysninger omkring fire uger siden, at morgenværtshuset Klosterstuen på Klosterplads lukkede.

Avisen har ad flere omgange forsøgt at komme i kontakt med værtshusets indehaver, Susanne Riel - senest onsdag - både pr. telefon og via Facebook-messenger, men uden held.

Der er sat et skilt i Klosterstuens vindue med teksten "Ude af drift".

Udvikling

Thomas Johansen har haft værtshuset siden juli i 2011 og har siden da sat en masse forskelligt i søen, som er med til at sørge for, at der er livlig aktivitet på Rasmus på de fleste af ugens dage.

Værtshuset og spillestedet byder blandt andet på karaoke-aftner, åben scene og masser af livemusik.

- Der ligger noget i os, der siger: Det er godt, det går godt, men vi vil gerne være firstmovers på mange ting. Vi vil gerne gå vores egne veje, forklarer indehaveren om de mange initiativer.

Han lod sig derfor hurtigt overtale, da barchefen kom og foreslog at holde åben om morgenen.

- Vi kunne jo sagtens lade være, men det her er med til at udvikle forretningen. Og så er det fedt at have nogle medarbejdere, der tager initiativ. Så derfor sagde jeg: Vi prøver det, siger han.

Prøveforsøg

Der er i første omgang tale om en prøveperiode med morgenåbningen, forklarer Thomas Johansen.

- Vi melder klart ud, at vi prøver det her i en måned og ser, om kunderne er med på den. Det er jo dem, der skal drive det, siger han.

- Kan vi gå i nul og mærke, at kunderne vil det, fortsætter vi, tilføjer Thomas Johansen, der forklarer, at værtshuset med den udvidede åbning får brug for mere arbejdskraft og vil til at slå to nye stillinger op.

Det bliver primært Rene Christensen, der kommer til at stå bag baren i morgentimerne, og han vil sørge for, at gæsterne kan få en bid brød til deres sjusser.

- Jeg køber et morgentilbud, så der vil være kaffe og rundstykker, og så byder vi velkommen på den måde, siger han.

Værtshuset Rasmus, der er beliggende ved togskinnerne i Frederiksgade, vil i første omgang prøve morgenåbningstiderne af i en måned og derefter tage en beslutning om, hvorvidt det skal fortsætte. Foto: Henrik Nguyen.
Det var med morgenværtshuset Klosterstuens lukning, at folkene på Rasmus, der ligger på den anden side af vejen, fik idéen om at åbne tidligere i hverdagene. Foto: Henrik Nguyen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce