Annonce
forside

Svendborgenser: Er en patients liv ikke en undskyldning værd?

Synspunkt: Fornylig har man kunnet læse i Fyns Amts Avis, at avisen officielt undskylder overfor de asyldrenge fra Langeland, der er blevet uretmæssigt anklaget.

En handling, der førte til, at også Langelands Kommune fulgte op med en officiel undskyldning overfor de unge mennesker. Og lige i kølvandet på det kom en undskyldning fra Henrik Nielsen, viceborgmester i Svendborg Kommune, da hans hukommelse viste sig at være i modstrid med Socialdemokraternes.

Så langt, så godt. En undskyldning fra hjertet, som bliver afsendt og modtaget i rette ånd, er en smuk gerning, som fører til lettelse og afklaring for begge involverede parter, og som ofte fører til, at ugerningen kan blive parkeret et sted, hvor den bliver tålelig at leve med.

I de samme uger blev en retssag i Svendborg afsluttet. Den omhandlede en diabetiker, som under indlæggelse på sygehuset ikke modtager den rette behandling.

Patienten går i koma, hvor han ligger i en måned, hvorefter han afgår ved døden. Forsømmelsen skyldes en så ordinær ting, som at hans blodsukker ikke blev målt, selv om det var kendt sag, at han var diabetiker. Retssagen gik ud på at finde ud af, hvor ansvaret lå.

Den ansvarlige læge hævder, at ordren om at måle blodsukker blev givet, den vagthavende sygeplejerske erindrer ikke at have modtaget beskeden. Påstand mod påstand. Der kunne således ikke placeres et ansvar, og det hele løb ud i sandet.

Det er også interessant at bemærke, at sagen blev taget op af politiet, fordi en overlæge på sygehuset gjorde opmærksom på, at grov forsømmelse havde fundet sted.

Artiklen i FAA var skrevet meget følelsesmæssigt ud fra den ansvarlige læges synspunkt, og jeg skal ikke underkende, hvor svært det må være for hende. Men de pårørende var også til stede. Den efterladte hustru og to voksne døtre.

De har også gennemlevet en utrolig svær tid her snart fire år efter deres far og ægtefælle gik bort. En tid, hvor man måske er kommet til at acceptere dødsfaldet og har fået en måde at leve med det på. Og så skal man trækkes igennem to lange retsdage med måneders mellemrum, og til sidst være vidne til, at ingen påtager sig et ansvar.

Jeg ved, at det ligger familien meget på sinde, at dette ikke kommer til at gentage sig, og derfor er de i kontakt med Diabetesforeningen og FAM på sygehuset.

Jeg er ven af familien, og jeg sidder personligt tilbage med undren og spørgsmål. Hvor er sygehusets øverste ledelse, hvor er Sundhedsvæsenet? Hvorfor er der ingen, der har henvendt sig til familien og sagt, at man var ked af, at dette kunne ske, og at man føler med familien, og at man vil gøre alt for at det ikke sker igen?

Et ansvar kan ikke placeres, det må vi acceptere, men helt ignorere hustruen og de to døtre finder jeg kritisabelt.

Og det fører til, at vi andre, som måske bliver indlagt, kan tænke på, at går det godt, så er det fint, men dør vi under indlæggelsen på grund af en forsømmelse, er der ingen, der bagefter henvender sig til vores pårørende.

Det finder jeg utrygt, uansvarligt og ikke værdigt for vores land.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Rejser For abonnenter

Sverige: I Småland venter vilde oplevelser, som man næsten ikke kan forestille sig så tæt på Danmark

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce