Annonce
Debat

Svendborgbanen højt prioriteret

Flemming Hansen (K) trafikminister - MF Folketinget

"TOGSKANDALE": Stiftstidende skriver den 22. maj i lederen "Togskandalen", at de fynske togkunder på Svendborgbanen holdes hen med snak, fordi togene først sidst på året vil køre til tiden.

Det billede, jeg ser, er noget anderledes. Jeg har, som det har været fremme, bedt Banedanmark om straks at igangsætte ni konkrete aktiviteter, der alle kan bidrage til at forbedre den ustabile driftssituation på Svendborgbanen. Af de ni aktiviteter vil to være afsluttet allerede midt i 2005, og én 1. september. Fem vil være afsluttet sidst i 2005, mens et enkelt projekt først kan være afsluttet i 2006. I valget af aktiviteter er der lagt vægt på, at passagerne hurtigst muligt skal kunne opleve en forbedring af driften.

I artiklen fremgår det, at der er sparet på opgraderingen af Svendborgbanen, og at en lignende situation næppe ville være opstået, såfremt der havde været tale om S-banen. Jeg må understrege, at der er sat betydelige midler af til arbejderne på banen. Således udgør investeringerne til opgraderingen godt 200 mio. kr.

Der er cirka 1 mio. rejsende på Svendborgbanen pr. år. Hvis det antages, at hver passager rejser ca. 25 km., udgør investeringen i Svendborgbanen godt 8 kr. pr. årlig passagerkilometer. Til sammenligning skulle der investeres godt 9 mia. kr. i opgraderingen på S-banen, hvis investeringen pr. personkilometer skulle svarer til den, der er beregnet for Svendborgbanen. Jeg mener derfor ikke, at man kan sige, at Svendborgbanen er nedprioriteret.

Der har ikke været tale om politiske besparelser i forbindelse med projektet. Banedanmark blev bedt om at bygge en moderne nærbane og fik de bevillinger, den daværende Banestyrelse skønnede nødvendige. Desværre har det vist sig, at det færdige anlæg ikke har haft den forventede tekniske driftsstabilitet. Det er naturligvis beklageligt, at der er sket en sådan fejlvurdering af situationen.

Jeg forventer imidlertid, at den iværksatte handlingsplan vil betyde, at driften på Svendborgbanen snart kan normaliseres, så Sydfyn får den betjening, man med rimelighed kan forvente.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce