Annonce
forside

Svendborg: Venligboere samler julegaver ind til flygtninge

Mai-Britt Schultz er blandt de Venligboere i Svendborg og omegn, som samler gaver ind til nyankomne og uledsagede flytningebørn i Hundstrup.

Venligboere vil give julegaver til de flygtninge, som ankommer til jul i Danmark i nyt asylcenter i Hundstrup

Julen er børnenes fest, også sådan skal det også være, når man kommer som uledsaget barn og rykker ind på et asylcenter i Hundstrup på Sydfyn.

Det mener man i Venligboernes lokalafdeling i Svendborg og omegn, og derfor samler foreningen nu velkomstgaver ind til de unge flygtninge, som snart ankommer til Hundstrup.

- Vi beder alle med hjertet på rette sted komme med en gave, skriver koordinator Mai-Britt Schultz i en pressemeddelelse.

Gaven skal være pakket ind, og der skal stå en omtrentlig aldersgruppe for gaven samt køn og en personlig hilsen fra giveren på pakken.

- Vi modtager også gaver til piger, og hvis der er mange gaver fordeler vi dem til andre asylcentre i området, skriver Mai-Britt Schultz.

Gaverne kan enten afleveres på Fremtidsfabrikken på Svendborg Havn fredag den 18. december mellem klokken 11 og 18 eller på Fåborgvej 23 i Vester Skerninge mellem klokken 14 og 18.

(catj)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce