Annonce
Sydfyn

Svendborg Sygehus: Nyt pres for at bevare fødeafdelingen starter på Langeland

Nu blæses der igen til kamp for at bevare fødeafdelingen og akutmodtagelsen i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
En sydfynsk borgergruppe vil lægge pres på politikerne op til folketingsvalget for at bevare fødeafdelingen og akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus. Gruppen starter den politiske kamp på Langeland.

LANGELAND: Frank Lundstrøm, der bor i Ristinge, kender vigtigheden af at have en fødeafdeling inden for nogenlunde afstand.

Han har nemlig fem børn, der alle er født på fødeafdelingen på Svendborg Sygehus.

- Jeg kan se, at der er nogen, der skal klemme ballerne sammen, hvis de skal føde og er på vej til Odense. Vi er nødt til at reagere som borgere, siger han.

Frank Lundstrøm er med i Borgergruppen Stop Lukning af Fødeafdeling og Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus, der nu op til folketingsvalget igen vil prøve at råbe politikerne op.

Der er nemlig lagt op til, at både fødeafdelingen og akutafdelingen i Svendborg og røntgenafsnittet i Rudkøbing skal lukke, når det nye supersygehus står færdigt i Odense i 2022.

- Det kommer til at berøre os i det sydfynske område, og det er derfor vi reagerer allerede nu. Derfor vil vi gerne høre de kommende folketingspolitikere om, hvad de vil gøre, siger Frank Lundstrøm.

Annonce

Her holdes mødet

Stop lukning af Fødeafdeling og Akutmodtagelse på Svendborg Sygehus inviterer til kick off møde den 30. Marts, klokken 11:30

Borgerhuset Rudkøbing

Ahlefeldtsgade 13-15

5900 Rudkøbing

Skyd på politikerne

Borgergruppen starter deres kampagne med en debat i Rudkøbing den 30. marts, hvor de har samlet en imponerende flok af folketingskandidater.

Kun SF mangler ind til videre, da de har landsmøde den weekend.

Under det såkaldte kick off møde kan man få mulighed for at få opklaret, hvor de forskellige partier står i debatten.

- Jeg synes jeg kan se tegn på, at politikerne er begyndt at tænke, at de måske er gået lidt for langt i centraliseringen, så jeg håber virkelig på, at vi kan rykke noget, siger Andreas Munch Møller, der også er en af initiativtagerne i borgergruppen.

Både Andreas Munch Møller og Frank Lundstrøm var med, da Borgergruppen sidst var aktiv i 2016. Der lykkedes det at stoppe en spareplan i regionen, der ville betyde at fødeafdelingen og akutmodtagelsen i Svendborg skulle lukke.

- Sidste gang afleverede vi 12.000 underskrifter til regionsformand Stephanie Lohse (V) - og de 4.000 var fra Langeland - og så sagde hun, det var en stakket frist, for det ville jo lukke, når supersygehuset kom, siger Frank Lundstrøm.

Supersygehuset står efter planen færdigt i 2022, og borgergruppen håber nu at lægge pres på politikerne op til valget, så det ikke betyder at Svendborg Sygehus lukker.

- Vi starter på Langeland, fordi det var der, der var størst opbakning sidst, men også fordi det er meget vigtigt for Langeland, siger Andreas Munck Møller.

- Vi tænkte, at hvis den her beslutning skal omstødes, så er det nu og derfor tænkte vi, at nu går vi i gang igen, slutter han.

Langeland først

Det er ikke tilfældigt, at borgergruppen starter kampagnen på Langeland. Det var på Langeland, at der kom forholdsvist flest underskrifter i 2016, og det er ifølge gruppen på Langeland, at konsekvenserne af en lukning til være størst.

- Det er jo os, der har længst ind til Odense. Prøv at forestil dig én der kommer fra Bagenkop, der skal køre ind til akutafdelingen i Odense med et lille barn, så er der mange kilometer. Derfor starter vi på Langeland, siger Frank Lundstrøm.

- Vi starter på Langeland, fordi det var der, der var størst opbakning sidst, men også fordi det er meget vigtigt for Langeland, siger Andreas Munck Møller.

Senere vil der komme flere events på Sydfyn op til folketingsvalget, blandt andet i Svendborg og måske også andre steder på Sydfyn og Ærø.

De sidder i panelet

Rasmus Helveg (Radikale)

Trine Bramsen (Socialdemokraterne)

Per Nansted (Kristensdemokraterene)

Lars Christensen (Liberal Alliance)

Gert Dyhn (Partiet Klaus Riskær Petersen)

Jesper Kiel (Enhedslisten)

Jørgen Nielsen (Konservative)

Malene Ambo (Venstre)

Carsten Kudsk (Dansk Folkeparti)

Mette Rahbek (Alternativet)

Annette Skov (Nye Borgerlige)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];