Annonce
Sydfyn

Svendborg som surrealistisk slikskål: En installation i det gamle billetkontor

Genbrugsmaterialer bliver til visualisering af besøgendes tanker og ideer på Svendborg Station. Foto: Søren Tideman Lassen
I de tomme lokaler, der tidligere udgjorde det gamle billetkontor, på Svendborg Station, har installationskunstnerne Naja Schønemann, Andrea Lindeneg og Nina Tind brugt den seneste måned på at fylde de tomme lokaler med forbipasserendes tanker og ideer.
Annonce

Svendborg: Midt på Svendborg Station, lige overfor 7eleven, har det gamle billetkontors lokaler i længere tid stået tomme. Kigger man i øjeblikket dog en ekstra gang, så vil man bemærke, at der med farverige bogstaver er markeret, at her holder Sydfyn Symfoni til.

Et venteværelse, der har været gennem en hygge-upgrade, er det første, der møder en, når man træder ind gennem den hvide dør. I en lænestol slænger Nina Tind sig, og byder smilende indenfor. Naja Schønemann støder til, og viser os rundt i installationerne.

Annonce

Formet af besøgende

- Udstillingen har taget form efter besøgendes tanker og ideer, fortæller hun.

De unge kunstnere har siden den 10. juli gennem samtaler med forbipasserende, lavet deres visuelle og lydlige fortolkning af samtaler, ønsker, tanker og røverhistorier fra forbipasserende og besøgende.


Nogle syntes, at vi skulle have nogle flere planter, så vi lavede også noget med planter

Naja Schønnemann


Eksempelvis en besøgendes forestilling om Delle Delfin som en ældre herre, der øjensynligt hygger sig meget godt alene i havnen i Svendborg, og spiser sig fed i ørreder og andet godt.

Dette bud har kunstnerne lavet en visuel personificeret installation af, som er at finde i udstillingens andet rum, der desuden også indeholder forskellige værker af lokale billedkunstnere.

Annonce

Interaktive installationer

Bagerst i et andet rum, befinder sig et stort ur med en dør i, som man kan gå igennem.

-Nogle syntes, at vi skulle have nogle flere planter, så vi lavede også noget med planter, fortæller N Schønemann.

Nysgerrige besøgende inviteres til at interagere med kunstinstallationerne. Foto: Søren Tideman Lassen

Bag denne dør finder man et væld af grønne potteplanter, der ledsages af en både kaotisk og meditativ lydside, hvortil den besøgende selv kan supplere. På et skilt er angivet, at alt som er markeret med en rød bloddråbe, kan spilles på.

-Den lydlige installation i rummene er både en blanding af lyde, vi selv afspiller og lyde, som den besøgende selv skaber, fortæller Nina Schønemann.

Annonce

Lavet af genbrugsmaterialer

Hun fortæller videre, at alt er skabt ud fra både lokale og rejsendes ideer om, hvad Svendborg er, hvad Svendborg mangler, hvad de tomme lokaler kan bruges til mm.

Alle materialer der er brugt, er fundet på genbrugsstationen samt rekvisitter de har lånt af Peder Most Garden.

Sydfyn Symfoni kan besøges 5.-8. august kl. 12-16 på Svendborg station

Projektet er støttet af Svendborg Kommune, SEAF, Fynske Bank, Peder Most Garden og DSB Oplevelsesstationen.

For mere information:

www.vingeskudt.com

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce