Annonce
Svendborg Rabbits

Svendborg Rabbits vinder nøgle-drama

Brandon Norfleet blev topscorer for Svendborg Rabbits med 19 point i onsdag aftens drama i HK Midt Arena. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der var spænding til sidste sekund foran 1130 tilskuere, da Svendborg Rabbits onsdag aften tog et stort skridt mod at ende som nummer fire i ligaens grundspil med sejr 82-79 over de evige rivaler fra Team FOG Næstved.

BASKETBALL: Med 1130 tilskuere på lægterne og en dinosaur fra Naturama, der optrådte for publikum, var stemningen slået an i HK Midt Arena i Svendborg til (endnu) et intenst opgør mellem de to evige rivaler, Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved.

De to klubber kæmper en hård kamp om at ende som nummer fire i grundspillet og dermed om at få hjemmebanefordel i slutspillet. Før onsdag aftens kamp havde Rabbits vundet de to tidligere indbyrdes opgør i ligaen i denne sæson mod sjællænderne. Til gengæld sved et fynsk nederlag i pokalturneringens kvartfinalerunden fortsat på Sydfyn.

Men hævnen er sød, som man siger, og onsdag aften vandt Rabbits et dramatisk opgør mellem de to klubber med 82-79 (20-15, 19-20, 22-20 og 21-24) i en kamp, som først blev afgjort i de sidste sekunder. Efter at have ført stort set hele kampen var stillingen således helt lige - 65-65 - med små seks minutter tilbage.

- Holdet viste stor mental styrke, og der er meget at tage med fra dette opgør. Det var godt, efter at holdet smed det hele mod Horsens, lyder det fra Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits.

Annonce

Svært slutprogram

Svendborg og Næstved kommer nærmest med sikkerhed til at møde hinanden i kvartfinalerunden. De to klubber ligger således som en slags isoleret ø på fjerdepladsen og femtepladsen i grundspillet.

Den fjerdeplads, som sydfynboerne nu indtager i stillingen, vil betyde hjemmebanefordel i kvartfinalerunden. Rabbits er to point foran Næstved og har to kampe i baghånden i forhold til sjællænderne. Men det er også en realitet, at Svendborg har et vanskeligt slutprogram i grundspillet med tre kampe mod Bakken Bears - det første på søndag i Aarhus - to kampe mod Randers samt endnu et opgør mod Næstved.

- Det er vigtigt, at vi nu har noget at give af i forhold til Næstved. Derfor kan denne sejr vise sig at blive meget vigtig, fastslår Troels Mortensen, der tilføjer:

- Det afgørende for sejren var, at vi denne gang ikke havde de store udfald med hensyn til scoringer. Der var stabilitet. Vi vil rigtig gerne have hjemmebanefordel i kvartfinalen. Det vil betyde meget, hvis en eventuel femte kamp skal spilles i HK Midt Arena i vante omgivelser. Det vil samtidig være en god mulighed for vores samarbejdspartnere og fans. Sejren var vigtig, for nu skal Næstved hente en ekstra kamp på os.

I tilfælde af pointlighed mellem de to hold er det de indbyrdes opgør, der bliver afgørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce