Annonce
Svendborg Rabbits

Svendborg Rabbits henter Horsens-talent

Oscar Jørgensen i aktion i den gule Horsens-trøje i en af mange DM-finaler mod Bakken Bears de senere år. Den 20-årige guard skifter nu til Svendborg Rabbits. Foto: Morten Pape
20-årige Oscar Jørgensen, der har stor ligaerfaring, skifter fra DM-finalist Horsens IC til Svendborg Rabbits.

Basketball: Svendborg Rabbits har hentet et af de unge danske talenter til den kommende sæson. Det er den 20-årige guard Oscar Teglgaard Jørgensen, der har indgået en treårig aftale med den sydfynske basketligaklub.

Trods sin unge alder har 187 cm høje Oscar Jørgensen spillet 124 kampe i Basketligaen de seneste fem sæsoner for Horsens IC, der de seneste fem år har været i DM-finalerne.

Rabbits' cheftræner, Lukas Varga, har et godt kendskab til Oscar Jørgensen fra deres fælles tid i Horsens, hvor Lukas Varga tidligere har været træner for Oscar Jørgensen.

Det har for Svendborg Rabbits været en prioritet at tiltrække et stort dansk talent på en længerevarende aftale, oplyser direktør Troels Mortensen.

Oscar Jørgensen matchede alle trænerteamets krav for, hvad spilleren skulle besidde af egenskaber. Der er ingen tvivl om, at Oscar har et stort talent, specielt skuddet fra distancen, hvor han i den forgangne sæson ramte på 43 procent, er et stærkt våben. Endnu mere vigtigt er det, at Oscar har en god arbejdsmoral og hele tiden ønsker at blive bedre, oplyser Svendborg Rabbits i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig meget til den kommende sæson. Jeg tror på, at Lukas og Svendborg kan hjælpe mig til at tage det næste skridt i min karriere og føler, at mine kvaliteter som spiller passer rigtig godt ind på holdet, siger Oscar Jørgensen.

- Derudover har det altid været en fornøjelse at komme til kaninhulen. Fans og hjælpere sørger altid for, at stemningen i top, så jeg kan ikke vente til at komme i gang, siger Oscar Jørgensen, der flytter til Sydfyn i løbet af sommeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odensefirma

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce