Annonce
Svendborg Rabbits

Svendborg Rabbits: Basketball-drama med tilskuere

Der bliver ingen håndtryk fra Rabbits-direktør Troels Mortensen, når Svendborg onsdag aften tager imod Randers Cimbria. Det har corona-anbefalingerne sat en stopper for. Foto: Yilmaz Polat
Der vil være op til 1000 tilskuere på plads i HK Midt Arena i Svendborg til Rabbits vigtige møde med Randers Cimbria. - Vi følger sundhedsmyndighedernes og DIF's anbefalinger til punkt og prikke, fastslår direktør.
Annonce

BASKETBALL: Mandag var det lig kovending, når det gælder de kommende kampe i Basketligaen.

Efter at det tidligt på dagen blev meldt ud på ligaens hjemmeside, at man forventede de kommende kampe afviklet uden tilskuere på grund af coronafrygten - ligesom i eksempelvis håndboldens ligaer - ja, så kom der senere en melding om, at Basketligaen i samråd med forbundet og DIF havde besluttet, at kampene alligevel kan spilles med tilskuere.

Det skal dog ske i henhold til anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne og DIF, der blandt andet maksimalt tillader 1000 tilskuere til en kamp.

Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits, var en af dem, der opponerede mod at lukke kampene af. Rabbits spiller onsdag aften et dramaopgør mod Randers Cimbria i HK Midt Arena. Direktøren siger:

- Det er min holdning, at vi skal lytte til, hvad myndighederne og DIF siger.

- Men hvorfor ikke gå skridtet videre ligesom håndbolden har gjort - og lukke helt ned?

- Vi har forstand på sport, og så overlader vi de sundhedsmæssige beslutninger til de eksperter, der har forstand på den del. De har meldt klart ud om, hvordan de ønsker arrangementer med 1000 tilskuere og derunder gennemført forsvarligt, og de anvisninger følger vi til punkt og prikke. Og vi aflyser selvfølgelig, hvis der skulle komme krav om det i løbet af onsdagen.

Rivaliseringen

Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved kæmper om fjerdepladsen i ligaens grundspil, der giver hjemmefordel i slutspillet.

Sådan ser restprogrammet i grundspillet ud for de to klubber:

Rabbits: Rabbits-Randers (11. marts), Næstved-Rabbits (17. marts) og Rabbits-Bakken (23. marts).

Næstved: Næstved-Rabbits (17. marts) og Næstved-Horsens IC (23. marts).

Annonce

Også sponsorcykelløb

Før kampen gennemfører Svendborg Rabbits et sponsorcykelløb, hvor syv ryttere skal køre penge ind til klubben.

- Troels Mortensen, er det fornuftigt at gennemføre et arrangement med svedende og måske - ind imellem - hostende ryttere?

- Cyklerne bliver placeret i ekstra stor afstand til sponsorerne - og med stor afstand mellem de enkelte cykler. Og igen: Vi henholder os til sundhedsmyndighedernes udmeldinger og krav. Det er dem, der har forstand på den del.

I forbindelse med kampen tager Svendborg Rabbits blandt andet følgende forholdsregler: Anvisningerne fra sundhedsmyndighederne bliver trykt i kampprogrammet og vil være slået op ved indgangen, der bliver mange muligheder for at afspritte hænderne, spillerne kommer ikke ind i hallen efter kampen og giver high-five til tilskuerne, som de plejer, og Troels Mortensen fortæller, at han heller ikke - som han plejer - giver hånd til sponsorerne.

Annonce

Krav om to sejre

Med sponsorer, administration, trup og frivillige omkring kampen vil 650 pladser til opgøret være optaget. Det betyder, at dørene til arenaen bliver lukket, når der er lukket 350 "almindelige" tilskuere.

- Og de 350 vil blive lukket ind efter "først til mølle"-princippet, som det lyder fra Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved kæmper om den vigtige fjerdeplads i grundspillet, der giver hjemmebanefordel i slutspillet. Pt. har Næstved 26 point på fjerdepladsen mod Rabbits' 22 på femtepladsen. Men fynboerne har en kamp i baghånden.

Recepten for Svendborg er klar, hvis holdet vil nå fjerdepladsen: Holdet skal vinde hos Næstved, 17. marts, og også over enten Randers onsdag aften eller hjemme over Bakken i grundspillet sidste kamp, 23. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce