Annonce
Sydfyn

Svendborg og Langeland på bekymringslisten: Antallet af coronasmittede stiger

Antallet af coronatilfælde er steget i Svendborg og Langeland Kommuner, som dermed har overskredet myndighedernes bekymringsgrænse. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lørdag er Svendborg og Langeland Kommune kommet på myndighedernes bekymringsliste på grund af et stigende antal coronasmittede.

Svendborg og Langeland Kommune har lige nu et bekymrende antal smittede. Det samme har Odense, Faaborg-Midtfyn og Kerteminde Kommune.

Det fremgår af Statens Serum Instituts daglige opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner i løbet af de seneste syv dage.

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

Annonce

Svendborg Kommune har i alt 12 tilfælde af corona inden for de seneste syv dage, og dermed er der en incidens på 20,6. I Langeland Kommune er antallet af coronatilfælde oppe på tre og dermed er incidensen lige nu oppe på 24,1.

I alt 43 kommuner overskrider lørdag bekymringsgrænsen. Det er en stigning fra dagen før, hvor 39 kommuner overskred grænsen.

Søndag aften mødes kriseberedskabet i Langeland Kommune for at lave en plan i lyset af, at kommunen er kommet på bekymringslisten.

Bo Hansen (S) borgmester i Svendborg Kommune oplyser til Fyns Amts Avis, at kriseberedskabet i Svendborg er indkaldt til møde om coronaudviklingen mandag klokken ni.

Annonce
Annonce
Annonce