Annonce
Sydfyn

Svendborg med i landsdækkende konkurrence: Elever fra Svendborg vinder iværksætterpris

Eleverne fra Svendborg Tekniske Gymnasium var taget til Fredericia for at deltage i Da Vinci-konkurrencen, og det endte med en flot podieplads, da deres idé trak sig sejrrigt ud af den store finale. Pressefoto

Svendborg: 7000 unge fra hele landet var torsdag samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. For første gang var Svendborg Kommune repræsenteret helt fra folkeskolen til gymnasieniveau, og fire elever fra HTX Svendborg kunne tage sejren hjem i Da Vinci-konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award 2019.

En idé så innovation og gennemført gjorde, at fire elever fra Svendborg Tekniske Gymnasium løb med førstepladsen til Da Vinci-konkurrencen til dette års Danish Entrepreneurship Award. Her dystede 140 elevteams fra landets gymnasielle uddannelser.

Elevernes idé, Leathery, går ud på at genbruge læder, der ellers går til spilde i produktionen.

- Vi blev opmærksomme på, at læderindustrien har en af de højeste affaldsprocenter i verden. Vi omdanner læder til fibre, der limes sammen og kan genanvendes, siger Frederik Pyrdol fra Leathery i en pressemeddelelse.

Med prisen følger 10.000 kroner, som er sponsoreret af Dansk Industri.

Annonce
Elever fra Nymarkskolen og Rantzausminde Skole var også med til Danish Entrepreneurship Award 2019 i Fredericia. De viste deres idéer frem blandt 7000 engagerede deltagere. Foto: Sinne Wils

Skoler fra Svendborg deltog

Det var engagerede elever fra Nymarksskolen og Rantzausminde Skole, som repræsenterede Svendborg Kommune på folkeskoleniveau. Det blev dog ikke til præmier i denne omgang, men derfor var turen ikke spildt. Forinden konkurrencen har eleverne arbejdet med innovation og entreprenørskab i samarbejde med Fremtidsfabrikken.

- Fra Fremtidsfabrikkerne håber vi, at vi næste år i samarbejde med skoleområdet igen kan skabe en god oplevelse med innovation- og entreprenørskabsundervisning i forbindelse med Projekt Edison for 6. og 7. klasserne, siger Sinne Wils, leder af Fremtidsfabrikkerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce