Annonce
Sydfyn

Svendborg Kommune vil bruge 55.000 kroner på biodiversitet

Natur- og Miljøudvalget vil bruge 55.000 kroner på at fremme biodiversiteten i Svendborg Kommune. Pressefoto
For at fremme biodiversiteten i Svendborg Kommune har Natur- og Miljøudvalget besluttet at afsætte 55.000 kroner. Pengene skal blandt andet bruges på informationsmateriale.

Svendborg: 55.000 kroner. Det er, hvad et enigt Natur- og Miljøudvalg har besluttet at bruge på at fremme biodiversiteten i kommunen.

Pengene skal blandt andet bruges til informationsmateriale og flere forskellige tiltag – som for eksempel at man kan vinde 5.000 kroner, hvis man gør en særlig indsats for biodiversiteten i Svendborg Kommune.

- Naturen er klemt og har brug for en hjælpende hånd. Især er levestederne for bier, sommerfugle og andre insekter i tilbagegang. Hvis vi kan gøre en forskel for naturen, blot ved at ændre vaner og tankegang, eller ved små simple tiltag, så skal vi selvfølgelig gøre det. Her kan vi alle kan bidrage, siger udvalgsformand Bruno Hansen (SF) ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Brochurer og videoer

Pengene skal blandt andet bruges til små videoer og brochurer, der skal give inspiration til, hvordan man selv kan hjælpe naturen på vej. Og det er både den enkelte borger og virksomheder, der kan engagere sig i projektet.

Svendborg Kommune har også indgået samarbejde med Naturama, der står bag projektet ”Svendborg Insektbuffet”, der også har til formål at fremme biodiversiteten. Det skal blandt andet ske ved at Dronningemaen og Viebæltet omdannes til en blomsterkorridor. Et projekt som netop laves i samarbejde med Naturama.

Konkret vil Svendborg Kommune begynde at omlægge grønne friarealer og parker, så der tages hensyn til biodiversiteten. Og i fremtiden vil kommunen tilstræbe, at der efter gravearbejder skabes de bedste forhold for vilde blomster og insekter.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce