x
Annonce
112

Fynske kommuner misbrugt af falske indkøbere: En sigtet og flere mistænkt

En mand er sigtet for at udgive sig for indkøber i Svendborg Kommune og derefter have købt designerstolen "Svanen" til sig selv. Foto: Søren E. Alwan
31-årig varetægtsfængslet og sigtet for indkøb af design, it og luksusvarer for over 700.000 kroner på vegne af flere firmaer og kommunerne Svendborg og Nyborg. Flere sigtelser på vej.

Rettelse: "Svindlet" er rettet til "misbrugt", da det retteligt er det, de omtalte kommuner og virksomheder er blevet udsat for. Svindlen og bedrageriet er foregået overfor diverse møbel-, lampe- og it-firmaer.

Annonce

Svendborg: En 31-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet ved Retten i Svendborg. Han er sigtet for bedrageri for et samlet på beløb på 708.000 kroner.

Ifølge sigtelsen skulle han have udgivet sig for at være indkøber for blandt andre Svendborg Kommune og for at have indkøbt varer, der er let omsættelige på internettet.

Ifølge Fyns Politis efterforskning har han udover Svendborg Kommunes navn også misbrugt navne og fakturaoplysninger tilhørende Nyborg Kommune og flere private firmaer som blandt andre cph Mandskab ApS, Tommy Madsen ApS, Oure Skolerne, Christian Hansen Tømrer & Murer ApS og B. Wiggers ApS.

De indkøbte varer har blandt andet drejet sig om møbler og lamper af kendte designere, hårde hvidevarer, mobiltelefoner, it-udstyr, chokolade og champagne.

Bedragerierne har ifølge oplysningerne ved grundlovsforhøret stået på siden oktober, og den 31-årige har et stykke tid været i politiets søgelys. Han blev anholdt - men løsladt igen - den 27. december.

Onsdag formiddag blev han så anholdt endnu en gang - denne gang ved en pakkeboks, hvor han afhentede en Kay Bojesen-figur bestilt på vegne af Svendborg Kommune. Det var nok til en varetægtsfængsling i fire uger.

Politiet mener, at han har begået bedragerierne sammen med flere andre personer, og fordi sagen stadig er under efterforskning, valgte dommeren at lukke døren for pressen, efter at sigtelsen var præsenteret for den 31-årige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce