Annonce
Sydfyn

Svendborg Kommune melder sig til projekt Giftfri Have

En giftfri have kan blandt andet give flere insekter og bedre grundvand. Foto: PR
Annonce

Svendborg: Krøyers Have gange 2650. Det er størrelsen på det areal, som Svendborg Kommune har meldt til projektet Giftfri Have. Det gør man, fordi man gerne vil foregå med et godt eksempel og med det, motivere og opfordre borgere i kommunen til at melde sig til projektet.

Som navnet antyder er formålet med projektet at få haveejere til at stoppe brugen af giftmidler i deres have. Det vil blandt andet betyde, at man sparer grundvandet, naturen og selvfølgelig mennesker for at blive udsat for sprøjtegift, fortælles det i en pressemeddelelse.

Størrelsen af ens have er underordnet. Om du er sommerhusejer, har et parcelhus eller ejer en eller anden form for grund med tilhørende have er underordnet. Alle interesserede er velkommen til at deltage.

Siden 1996 har Svendborg Kommune været en giftfri kommune. Kort fortalt betyder det, at alle forpagtningsaftaler som kommunen indgår, indeholder et forbud mod brug af gift. En gang om året opdateres arealet, som indgår i Giftfri Have-projektet, ligesom det bliver meldt til Danmarks Naturfredningsforening.

Svendborg Kommune er den tredje fynske kommune, der har tilmeldt sig projektet, Odense og Ærø er de to andre.

Projektet er blevet til gennem et samarbejde mellem Landsforeningen Praktisk Økologi og Danmarks Naturfredningsforening.

Hvis man ønsker at tilmelde sig projektet kan det gøres på www.giftfri-have.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce