Annonce
Sydfyn

Svendborg-jordemoder til læger, der vil lukke sydfynsk fødeafdeling: Svendborg kan aflaste Odense

Birgitte Valeur (tv) er jordemoder i Svendborg. Hun mener, at fødeafdelingen i Svendborg i langt højere grad kan og bør bruges til at aflaste den travle fødeafdeling på sygehuset i Odense. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I en fælles udtalelse anbefaler en lang række læger på OUH, at samle alle fødselslæger på Fyn i Odense. Det vil betyde, at der ikke er en fødselslæge i Svendborg. Men det mener mangeårig jordemoder i Svendborg er en dårlig ide. Lad Svendborg aflaste Odense i stedet for, siger hun.

Svendborg: Mangeårig jordemoder i Svendborg, Birgitte Valeur, er lodret uenig i en række lægers anbefaling til politikerne i Region Syddanmark.

I en fælles udtalelse, som 34 overlæger- og afdelingslæger har skrevet under på, anbefaler lægerne, at politikerne samler OUH's fødselslæger på fødeafdelingen i Odense. Det skal være med til at aflaste den travle afdeling.

I brevet fremgår det, at travlheden i Odense skyldes, at af de tre fødselslæger, der er på vagt af gangen i Odense og Svendborg, er de to af dem i Odense og en af dem er i Svendborg. I Svendborg er der dog ikke så travlt, mens man i Odense sagtens kunne bruge en ekstra hånd.

Derfor mener lægerne, at man med fordel kunne droppe fødselslæger i Svendborg og samle fødslerne i Odense for at reducere travlheden på fødeafdelingen i Odense.

Birgitte Valeur er jordemoder i Svendborg, og hun mener, at udfordringerne med travlhed i Odense bør løses på anden vis.

- Jeg er forundret over, at man ikke foreslår at visitere flere til Svendborg, for der er mange familier, der sagtens kan føde på fødeafdelingen i Svendborg, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at det løser problemet at samle fødselslægerne og fødslerne i Odense, man vil derimod opleve flere flaskehalse med travlhed. Vi har også set i hovedstaden, at det ikke virker at lave de her store fødeafdelinger, for det giver tværtimod mere travlhed, dårligt arbejdsmiljø og flugt fra jordemoderfaget, siger hun.

Årligt er der cirka 4000 fødsler på Fyn, hvoraf cirka 800 finder sted på sygehuset i Svendborg.

- Og vi kan sagtens tage flere. Vi har før i tiden været helt oppe på 1500 fødsler om året i Svendborg, og i mange år lå vi stabilt på mellem 1000 og 1200 fødsler årligt, men det faldt, da man besluttede at flytte ambulatorierne, hvor kvinder bliver scannet i løbet af graviditeten, til Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce