Annonce
forside

Svendborg: Flygtninge skal bo på kollegier

Det forventes, at godt 400 flygtninge vil komme til Svendborg i de næste to år. Og med indgåelsen af fire lejekontrakter skulle der nu være skabt plads til dem.

Omkring 420 flygtninge skal bo på tre tidligere kollegier i Svendborg og Skårup samt på det tidligere Lunde Kursuscenter

Hvor skal flygtningene bo, når de kommer?

Det spørgsmål er der nu fundet svar på.

Svendborg Kommune har nemlig indgået en aftale med ejerne af et tidligere kollegium i Skårup samt to Svendborgejendomme, der ligger i Brogade og Vestergade og ligeledes har huset kollegier, om, at de i fremtiden skal være hjem for flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Ifølge Allan Filtenborg, der er leder af Ejendomsadministration i Svendborg Kommune, bor der en del folk i de tre ejendomme i forvejen.

Ingen af dem vil blive sat på porten, understreger han.

- Men der er ledige værelser i Brogården (ejendommen i Brogade, red.) og i Skårup, og dem vil vi bruge i starten. Og da der er tale om boliger, hvor der traditionelt er stor udskiftning, vil vi tage de øvrige i brug i takt med, at de bliver ledige, siger Allan Filtenborg.

Også det tidligere Lunde Kursuscenter indgår i kabalen, da det skal bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge. Her er der plads til omkring 90, og Allan Krogh Filtenborg forventer, at de første - mellem 10 og 20 - vil flytte ind omkring 1. september.

Samme Filtenborg bebuder, at der i løbet af kort tid vil blive holdt en række informationsmøder for beboere og andre med interesse i de tre områder.

- Det kan byen godt klare

Formanden for Skårup Sogns Borgerforening, Jørgen Erik Kristensen, oplyser, at han nok vil dukke op på et af møderne.

Men umiddelbart bekymret er han ikke.

- Kollegiet her i Skårup er ikke så stort, så det kan byen sikkert godt klare. Flygtningene skal jo også være et sted, siger formanden.

Der forventes at komme godt 200 flygtninge i år og yderligere et par hundrede næste år, og borgmester Lars Erik Hornemann (V) er tilfreds med, at det er lykkedes at skaffe dem tag over hovedet.

- De betyder, at vi ikke skal indkvartere flygtningene midlertidigt samtidig med, at de får en bolig, de kan betale, siger borgmesteren.

Der er i alt små 110 værelser i tre ejendomme.

Af dem er omkring 20 lige nu ledige, men da folk sjældent rykker ind i et værelse for at bo der livet ud, er vurderingen, at de vil opfylde behovet.

- Mange, også flygtninge, vil vælge at flytte. Så vi tror, vi er dækket ind for 2016 og 2017, siger Lars Erik Hornemann.

Det er staten, der har pålagt kommunerne at huse de såkaldte kvoteflygtninge, og det er et enigt Svendborg Byråd, der har besluttet at indgå lejekontrakter på de tre ejendomme.

Kommunen har råderet over dem fra 1. juli.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce