Annonce
forside

Svendborg får legeplads for nørder

Virksomheder har doneret brugt teknisk udstyr til Makerlab, og de tre brugere kiggede nysgerrigt i kasserne.

Mødestedet "Makerlab Svendborg", som får til huse på Bymarkskolen i Ollerup, er et gratis tilbud til "unge i alle aldre"

Mødestedet "Makerlab," som i forvejen findes flere steder i landet, får nu også en afdeling i Svendborg.

Makerlab er et mødested og værksted for mennesker, som er interesseret i teknologi og software.

Svendborg Kommune har støttet projektet med 75.000 kroner og stillet lokaler på Bymarkskolen i Ollerup til rådighed.

Projektet er startet af bibliotekarerne Asbjørn Bourgeat og Jess Dalsgaard, som havde 7000 kroner at donere til et velgørende formål fra entreindtægter på biblioteket.

De blev inspireret af et tv-program om Makerlab i København.

- Vi så nogle unge mennesker, der sad i en kælder og nørdede med teknologi, software og den slags, og det så sjovt ud. Vi tænkte, at Svendborg manglede sådan et sted - noget til den type unge, der er mere til computere end til sport og musik. Måske nogle med iværksættere i maven, siger Asbjørn Bourgeat.

Målet er også at involvere lokale aktører med henblik på læring og vidensdeling.

De to bibliotekarer planlægger at trække sig ud af projektet, når det er etableret og overlade det til de unge.

Interesserede kan få flere oplysninger hos Christian Kjærgaard på tlf. 4081 3295 eller på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce