Annonce
Erhverv

Svendborg: Bestseller-udlejer blev advaret om huslejestop

Jan og Helle Hansen forlod Under Uret i 2017, men de ejer stadig cafeejendommen og naboejendommen, hvor Bestseller driver butikken Only. Mandag fik de besked om, at den store koncern ikke vil betale husleje den 1. april. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tidligere ejere af Under Uret fik mandag besked på, at der ikke ville gå husleje ind fra Bestseller-koncernen til den første.

Svendborg: De tidligere ejere af Under Uret i Svendborg, Jan og Helle Hansen, hører til de mange udlejere, som tidligere på ugen fik et chok, da de fik besked på, at Bestseller-koncernen ikke betaler husleje den 1. april.

Parret ejer stadig cafe-ejendommen og naboejendommen i Gerritsgade, hvor Bestseller-butikken Only lejer sig ind. Mandag fik de beskeden om, at modekoncernen ikke betaler husleje den 1. april.

- Vi blev ringet op af hende, som vi normalt har kontakt til i kæden, og hun fortalte, at vi skulle være forberedt på, at der ikke ville gå nogen husleje ind til den første. Og det er jo en kæmpe overraskelse, når man får at vide, at Bestseller ikke betaler deres husleje, siger Helle Hansen, som har lejet ejendommen ud til kæden siden 2014 og beskriver Bestseller som de mest stabile lejere, man kan forstille sig.

Et par dage senere kom det enslydende brev, som er sendt ud til omkring 200 udlejere over hele landet. I brevet, der er underskrevet af kædens finansdirektør Thomas Børglum Jensen, står der blandt andet, at man vil ”presse på for, at de pågældende midler udbetales til jer hurtigst muligt” og at ”ordinær betaling af husleje genoptages, når situationen har normaliseret sig”.

Helle Hansen har i et svar accepteret, at kæden får henstand. Hun har masser af forståelse for situationen, og hun er heller ikke i tvivl om, at parret nok skal få deres penge.

- Men Bestseller er verdensomspændende og har oplevet, at omsætningen er stoppet fra den ene dag til den anden, og når de tager sådan et skridt, er man ikke i tvivl om, at der er krise. Det er jo en forfærdelig situation, og den siger noget om, at ingen går ram forbi, siger Helle Hansen.

Bestsellers ejer og administrerende direktør Anders Holch Povlsen sagde forleden til webmediet Finans, at tøjvirksomheden skal skaffe 100 millioner kroner om dagen for at holde selskabet kørende.

Bestseller lejer sig også ind i yderligere to ejendomme i Svendborg, Gerritsgade 16 og 19, hvor de to modebutikker Vero Moda/Pieces og Jack and Jones har til huse. De to ejendomme ejes af henholdsvis Annika A. Montag og Jan Krossteig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce