Annonce
Debat

Svar til Aagaard: Både placering og investor findes

Læserbrev: Kære Lars Aagaard.  Tak for svaret vedrørende atomkraft i avisen fredag. Efter anden verdenskrig, der havde vist atomkraftens enorme kræfter negativt ved ufattelige ødelæggelser, opfordrede vores berømte atomforsker Niels Bohr til, at man afstod fra at lave atomvåben men tog atomkraften i fredens tjeneste. Jeg har altid haft en fast tiltro til, at selvfølgelig kan atomkraftværker laves sikre, hvis teknikere og forskere lægger hovederne i blød.

Gerne i min baghave.

Så spørger du, om jeg evt. ville have et atomkraftværk i min nærhed. Det kan jeg bekræfte, at jeg ville, for under debatten midt i 1970'erne, hvor Anker Jørgensen, ligesom Oluf Palme i Sverige, gik ind for atomkraftværker, skrev jeg netop et læserbrev med en overskrift, der, såvidt jeg husker, var: Gerne i min baghave.

Så kan jeg i øvrigt oplyse, at jeg, sammen med andre inviterede, engang var på besøg på det tyske atomkraftværk, Brockdorf, ved Hamborg, hvor vi var inde i det allerhelligste, hvor vi kikkede ned i det blå vand, der tjente til afkøling. Min tillid til det hele blev yderligere forstærket efter at have oplevet de utallige kontroller både ved indgang og udgang med overtræksdragter og kontrol med evt. radioaktivitet i hoved og røv utallige gange. I kontrolrummet sad der folk i udpræget afslappet stemning ved kontroltavlerne, der var fjernt fra dansk tv's kunstigt kunstigt fremstillede rædselsscenarier om diverse atomulykker. Hele herligheden var omgivet med pigtrådshegn og vandgrave som et militært anlæg. Tysk grundighed for fuld udblæsning.

Annonce

Men selvfølgelig: Hvis et demokratisk flertal af borgere hellere vil se på vindmøller og solceller må man jo bøje sig for det. I øvrigt mener jeg ikke, at det er et spørgsmål om atomkraft eller vindmøller. Jeg tror, at fremtidens samfund, når man snart får mulighed for Power to X , der skal fremstille brændstof til fly og biler, får brug for alle muligheder for at fremstille el i ufattelige mængder. Atomkraftværker kunne så bruges til sikring af elproduktionen i de perioder, hvor den vedvarende energi som sol og vind måske er knapt så vedvarende.

Til overskriftens spørgsmål om en investor og en placering af et A-kraftværk dette:
Investor: Bill Gates. Placering: I havet nøjagtig som en vindmøllepark.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem varme historier i en kold tid

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce