Annonce
Faaborg-Midtfyn

Svanninge Bakker har vokseværk

De tre shelters har ikke været brugt i flere år og skal fjernes, da de i dag udgør en sikkerhedsrisiko. Foto: Naturstyrelsen
Areal skal nu inddrages i arealet med beskyttet natur i Svanninge Bakker, som for nylig er blevet kanoniseret.

Svanninge: Naturstyrelsen har overtaget et lille areal på 1,8 ha ved Svanninge by, som nu vil blive integreret i Svanninge Bakker.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen overtog for et lille år siden området, der ligger op til Svanninge By og Svanninge Bakker. Arealet skal nu inddrages i arealet med beskyttet natur i Svanninge Bakker, som for nylig er blevet kanoniseret. Arealet, der tidligere har været brugt som et rekreativt område for lokale, vil ændre anvendelse, hvor der bliver taget et større hensyn til naturen.

Overordnet set bliver det gjort ved at lade området indgå i den større indhegning. De tre shelters har ikke været brugt i flere år og skal fjernes, da de i dag udgør en sikkerhedsrisiko. Naturstyrelsen vurderer, at stedet på grund af beliggenheden ikke er egnet til at opføre nye shelters. Dels ligger det for tæt på vej og sti, dels ligger det nabo til et bed & breakfast-sted.

Det ubehandlede tømmer fra de nedbrudte shelters vil blive brugt til at understøtte den lokale mikrofauna på arealet. Det omkringliggende pilekrat bliver fjernet, da det strider med den naturlige landskabelige fremtoning, udsigten og den naturligt forekommende flora. Derudover forekommer der to mindre samlinger af træer på arealet, der i første omgang skal bevares. De bryder ikke med udsigten fra stien, men bidrager derimod til at skabe et naturligt skel imellem bygningerne i byen og bakkerne. Derudover kan træerne skabe læ for de græssende dyr.

Annonce
Oversigt over det nye areal ved Svanninge Bakker. Foto: Naturstyrelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce