Annonce
Søsiden

Svagvinds-Silverrudder: Rekordtavlens trofæer skifter ikke hænder

Billedet er fra sidste år, men alt tyder på, at sydfynske Jan Andersen også godt kan finde smilet frem i år. Hans trimaran Black Marlin ligger suverænt og utruet i front. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Sydfynske Jan Andersen og hans Black Marlin ligger suverænt i front. Lørdag formiddag har hovedfeltet stadig Lillebælt til gode.
Annonce

SVENDBORG: Silverrudder er ikke pr. definition en kapsejlads. Alle sejlere, der kommer rundt om Fyn i rette tid, har ”vundet”. Præmie: En polobluse.

Men selvølgelig går der også sport i at komme først. Derfor har Svendborg Amatør Sejlkub udsat et vandretrofæ i hver af de syv båd-kategorier.

Umiddelbart vurderet på baggrund af weekendens meldte vindstyrker ser det dog ikke ud til, at pokalerne skal skifte hænder i år.

Som det ses på skemaet, er det muligt i selv den mindste kølbådklasse at komme rundt om Fyn på under et døgn. En Pogo 2 er en kun 6,5 meter lang og meget åben sejlbåd.

Hidtil hurtigste Silverrudder-sejler er den sydfynske bådebygger Jan Andersen i sin egen konstruktion, Black Martin.

Vurderet lørdag formiddag ser de ud til, at Jan Andersen også kommer først i mål i år. Ved 10-tiden runder han Helnæs og mangler dermed omkring 30 sømil (uden krydsben).

Men vinden er nærig. Sølle 3,7 knob er, hvad den lige nu kan fremdrive den sydfynske sejlraket med. Jan Andersen har tidligere til Søsiden fortalt, at Black Marlins fart-potentiale ligger over de 20 knob.

Nu venter Svendborgsund, hvor der frem til ved 13-tiden er modgående strøm. Dertil en svag men gunstig sydøstlig vind helt op til 2 m/s. Midt på eftermiddagen skulle brisen gå i vest og tiltage en lillebitte smule.

Silverrudders hovedfelt lå ved 10-tiden omkring Tragten ud for Fredericia og har dermed en af sejladsens store udfordringer til gode - Lillebælt i svag vind og udfordrende strøm-forhold.

Annonce

Silverrudders rekord-tavle:

Denne rekordliste for Silverrudder bliver ikke brudt i sæson 2020. Ill: SSN
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce