Annonce
Kerteminde

Svage elever skal blive i klassen

INDSATS: Politikerne er enige: Det er bedre og billigere at give specialundervisning i klassen

Annonce

MUNKEBO: Elever med faglige, personlige eller sociale problemer skal ikke længere henslæbe deres skoletid i speccialklasser eller på amtets specialskoler.

Den løsning er for dyr og for dårlig.

Det er bedst for alle parter - ikke mindst for de pågældende elever - at resurserne til specialundervisning flyttes ud i klasserne, så de svage elever kan få deres særlige støtte sammen med deres klassekammerater, så de ikke rives ud af deres sociale netværk. Den kommunale folkeskole skal helst kunne rumme alle elever. Og jo tidligere, man sætter ind, jo bedre - gerne helt ned i dagplejen eller børnehaven.

Det er i korte træk konklusionen på den temadag om specialundervisning i Munkebos skolevæsen, som 80 deltagere fra byrådet, det sociale område, daginstitutioner og Munkebos tre folkeskoler holdt for 14 dage siden - og som nu er blevet formuleret i en rapport.

Rapporten munder ud i en fire-års plan, der gerne skulle resultere i en mere effektiv og hensigtsmæssig tilrettelæggelse af specialundervisningen.

Én af drivkræfterne i arbejdet er Venstres medlem af børne- og kulturudvalget og tidligere skolebestyrelsesmedlem Søren Møller Kristensen, der desuden er partiets formand for uddannelses-udvalget på Fyn.

- Munkebo Kommune bruger godt otte millioner kroner om året alene på specialundervisning.Målet med arbejdet er at undersøge, om disse resurser kan bruges på en bedre måde - og det er der politisk enighed om i byrådet, siger Søren Møller Kristensen og tilføjer:

- I min tid som skolebestyrelsesmedlem på Mølkærskolen oplevede jeg tit, at der kunne gå lang tid, inden en elev med problemer af den ene eller anden art fik tildelt den støtte, vedkommende havde brug for.Og når det så endelig skete, så blev eleven fjernet fra klassen og det sociale netværk. Jeg tror, at det er langt bedre at tildele resurserne i klassen og måske sætte ind med større resurser på et tidligere tidspunkt. Jeg tror på, at få resurser kan udvirke store resultater, hvis de bliver sat ind i tide, siger Søren Møller Kristensen, der erkender, at der er grænser for rummeligheden i folkeskolen.

- Der er elever med så store problemer, at de ikke kan løses andre steder end på en specialinstitution. Men vi skal holde så mange elever som muligt hjemme i vores egne skoler. Målet er først og fremmest at forbedre indsatsen for eleverne - en eventuel besparelse kommer i anden række, siger Søren Møller Kristensen.

Udvalget skal på sit møde i morgen drøfte rapporten og blandt andet tage stilling til rapportens forslag til en fire-års plan.

- Personligt ser jeg gerne tempoet speedet op til tre år - så kommer arbejdet ikke på tværs af kommunalvalget, siger Søren Møller Kristensen.

Det var i går ikke muligt at indhente en kommentar fra udvalgets formand, Kate Nielsen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce