Annonce
Middelfart

Svage borgere i Middelfart Kommune kan nu blive testet for covid-19 i deres eget hjem

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det kræver mange ressourcer for Region Syddanmark at teste for covid-19 med podninger, og derfor tager Middelfart Kommune nu en del af opgaven med at teste borgerne på sig.

Normalt foregår podningen på et regionalt testcenter, men fremover vil borgere, der ikke selv har mulighed for at møde op hos testcentrene, blive testet i deres eget hjem.

- Det er en stor fælles opgave at forhindre spredning af COVID-19 og beskytte vores sårbare borgere fra sygdommen. Effektivitet og grundighed er nøgleordene, og derfor giver det rigtig god mening, at vi giver en hjælpende hånd i kommunerne og overtager podningen for COVID-19, siger social- og sundhedschef i Middelfart Kommune, Jeanette Rokbøl, i en pressemeddelelse.

Annonce

Podningen vil blive foretaget i borgerens eget hjem af akutsygeplejen.

Den primære fokus vil være borgere, der bor på plejehjem og dem, som allerede har en tilknytning til hjemmeplejen. Hvis der er mistanke om smitte med covid-19, skal borgerne tage kontakt til deres egen læge. Når det er gjort, vil borgeren få besøg af akutsygeplejen.

Det forventes, at hjemmetestene kan udføres uden ekstra udgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce