Annonce
Kerteminde

Svømmetræningen må vente: Svømmehallen åbner først næste år

Denne lille pumpe, som Helge Jeppesen her sidder med, er lånt af Kerteminde Forsyning. Den sørger for at pumpe de 750 kubikmeter vand ud af det store bassin, som først fyldes igen til december. Foto: Mette Louise Fasdal
Fra 1. august går et større renoveringsarbejde i gang i Munkebo Svømmehal. Derfor åbner svømmehallen ikke for offentligheden mere i år, og Munkebo Svømme- og Kondiklub 72 må i nogle måneder finde et andet sted til deres konkurrencesvømmeres træning.

Munkebo: 750 kubikmeter er nu blevet pumpet ud af det store bassin i Munkebo Svømmehal, og der kommer faktisk ikke til at være vand i bassinet før slutningen af året.

Ligesom alle andre andre svømmehaller landet over er Munkebo Svømmehal lukket for at mindske risikoen for smitte af corona, og selv om svømmehallerne lige nu forventes at kunne åbne igen 1. august, kommer det ikke til at være aktuelt i Munkebo, for her går et større renoveringsarbejde i gang 1. august.

Renoveringsarbejdet betyder, at svømmehallen vil være lukket for offentligheden året ud.

Derfor opfordres de vandhungrende allerede nu til at finde andre steder, hvor de kan pjaske med vand og få trænet og svømmet de sædvanlige baner, som de gjorde det, før coronaen lukkede alt ned i marts.

Munkebo Svømme - og Kondiklub 72 med 1100 medlemmer får dermed også forlænget deres ufrivillige pause med fire måneder mere.

Det er klubbens formand, Aslak Lund, frustreret over.

Munkebo Idrætscenter består efterhånden af mange dele. Den første del blev bygget i 1969. Foto: Kerteminde Kommune
Annonce

Taget hvæser i mol

Egentlig skulle svømmehallen først have været renoveret næste år, men da svømmehallen alligevel er tvunget til at holde lukket nu, har politikerne besluttet at fremrykke de yderste tiltrængte renoveringsopgaver.

Taget på svømmehallen har længe hvæst i mol og trængt til et eftersyn, fortæller Helge Jeppesen.

Han forklarer, at der trænger vand ind gennem loftspladerne og den vestlige væg. Samtidigt med, at taget alligevel skal ordnes, bliver det store bassin også renoveret. Sidst det skete, var i 2012, men nu skaller malingen, så der dannes rust og urenheder.

Der er fra politiske side samlet afsat 6,7 millioner kroner til renoveringen i svømmehallen - seks millioner til det nye tag og 700.000 kroner til renoveringen af bassinet.

Renoveringen af taget bliver delt op i deludbud. På den måde har små lokale håndværkere også mulighed for at byde ind på opgaverne.

Annonce

Husvild svømmeklub

Aslak Lund, der er formand for Munkebo Svømme- og Kondiklub 72, synes, at det er glædeligt, at svømmehallen nu skal renoveres.

- Det trænger den til, fastslår han og pointerer, at det bare ærgrer ham, at han ikke har været orienteret om, at renoveringen blev fremrykket.

Han synes derfor ikke, at han har haft nogen mulighed for at forgribe situationen, så han kunne melde noget ud til sine 1100 medlemmer.

- Det vil ikke have nogen betydning at vente med at lave det tag til det planlagte tidspunkt, men det har en kæmpestor betydning for os som forening, at det nu fremrykkes, understreger han.

- Skal fodboldbanen i kommunen renoveres, finder man bare en anden fodboldbane og træne på, og det samme gør sig gældende for en idrætshal. Her finder man også bare en anden, der kan bruges. Der er ikke lige nogen, der laver en alternativ svømmehal til os, siger Aslak Lund og fortæller, at klubben har en konkurrenceafdeling, som stadig gerne vil træne, og dem kan han nu være nødt til at finde en anden svømmehal til.

- Det skal vi så også betale for, og jeg ved godt, hvad en svømmehalstime i Munkebo koster. Det er dyrt, siger Aslak Lund og fortæller, at en svømmehalstime i gennemsnit koster 1600 kroner med livredder.

- Hvis jeg skal bekoste det for min konkurrenceafdeling, bliver det en udskrivning, forklarer han og tilføjer, at han lige nu er usikker på hvilke konsekvenser, svømmehallens lukning vil have for svømmeklubben.

- Vi har jo allerede været lukket i halvdelen af forårssæsonen, og lægger man lukkeperioderne sammen, bliver det en lang lukkeperiode.

- Til et barn kan man måske være tilbøjelig til at sige: Du kan ikke komme til at gå til svømning. Hvad vil du ellers gå til? Så vælger de jo noget andet, og så er spørgsmålet, hvordan det ser ud for min forening, når vi kan åbne igen, fastslår svømmeformanden, der frygter, at klubben kommer til at miste medlemmer.

- Konkurrencesvømmerne træner jo også for at opnå nogle resultater, og hvis de ikke kan få den træning, de har brug for i Munkebo, finder de måske et andet sted at træne.

Sådan ser teknikken ud til svømmehallen. Foto: Kerteminde Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce