Annonce
Sport

Svømmer med opråb: Vores træning på landsholdet lider

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Skaaning var førhen i tæt dialog med en træner. Det er slut nu, og hans udvikling er gået i stå.

Flere danske elitesvømmere kom i sidste uge med et opråb til ledelsen i Dansk Svømmeunion.

Med landsholdssvømmeren Daniel Skaaning som afsender meldte svømmerne i en fælles udtalelse ud, at de havde tabt tilliden til direktør Pia Holmen og den øvrige ledelse.

Med en måned til VM i Sydkorea har flere af svømmerne mistet deres personlige trænere - Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen - på Det Nationale Træningscenter (NTC).

De to trænere har sagt op efter uenigheder med forbundet, og det betyder, at træningen er faldet i niveau.

- Jeg kan personligt ikke træne på det niveau, jeg skal.

- Vi har ikke et setup, der udstråler high performance, og at vi skal til VM og vinde det hele, siger Daniel Skaaning.

Han forklarer, at træningen efter de to opsigelser varetages af landstræner Stefan Hansen, en fysisk træner samt en tidligere svømmetræner, der i dag er ansat i en administrativ stilling i svømmeunionen.

- De træningsprogrammer, der er tilegnet mig, kommer ikke længere fra min træner gennem to og et halvt år.

- Så nu skal jeg pludselig ændre træningsstil midt i en proces frem mod næste års OL. Den tillid og det samarbejde, der var bygget op, er fjernet nu. Så jeg ved ikke, hvor jeg står henne, siger Daniel Skaaning.

Indtil for nylig var svømmeren i kontakt med en træner på alle tidspunkter af døgnet. Var han skadet, tog træneren med til lægen. De mindste detaljer blev vendt, fortæller han.

- Jeg taler ikke med nogen nu.

- Jeg føler ikke, at det går den rigtige vej. Det er svært at udvikle sig sportsligt, siger Daniel Skaaning.

Den 25-årige svømmer er indforstået med, at vilkårene på kort sigt er svære at ændre, men han håber på, at ledelsen i svømmeunionen tager opråbet alvorligt.

- Jeg kan ikke leve med det på den lange bane. Det er jeg ikke den eneste, der ikke kan. Det er derfor, at vi slår i bordet nu, siger han.

Efter at svømmerne i torsdags sendte et fælles opråb ud, lød svaret fra svømmeunionens formand, Lars Jørgensen, at ledelsen havde forsøgt at beholde Martin Truijens som træner.

Unionen krævede dog, at Truijens skulle justere nogle ting i sin træning, hvilket hollænderen ikke ville acceptere. Bruddet med Truijens medførte samtidig, at også Mads Bjørn Hansen sagde sit job op.

De to opsigelser kom i kølvandet på en DR-dokumentar, hvor flere topsvømmere stod frem og fortalte om offentlige vejninger og spiseforstyrrelser.

- Jeg føler ikke, at jeg har fået noget svar endnu, siger Daniel Skaaning her en halv uge efter svømmernes opråb.

- Jeg er sikker på, at der i den nærmeste fremtid nok skal komme noget mere. Lige nu prøver vi at samle os og finde ud af, hvordan får vi det bedste ud af det. Men de har ikke sat os i en nem situation, siger han.

Den tidligere topsvømmer Rikke Møller udtalte forleden til TV2 Sport, at hun vurderede, at landsholdssvømmerne på grund af træneropsigelserne kunne finde på at blive væk fra det kommende VM i Sydkorea.

- Det har der også været dialog omkring. Det har mere været af rent sportslige hensyn, fordi folk ikke har følt sig klar.

- Men det er meget individuelt, så det kan jeg ikke udtale mig om. Jeg synes også, at det vil være dumt at komme med den slags trusler nu, siger Daniel Skaaning.

Selv om livet som dansk elitesvømmer lige nu er hårdt, så passer han sin træning.

- Jeg har ikke noget alternativ. Jeg kunne også lægge mine badebukser og svømmebriller på hylden og sige, at det var det. Men hvordan skal jeg så betale mine regninger?

- Det er et arbejde, men også en livsstil. Mange andre kan finde et andet arbejde i en anden virksomhed eller branche, hvis de siger op, men det kan jeg ikke, siger Daniel Skaaning.

Det kommende VM i Sydkorea afholdes fra 21. til 28. juli.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce