Annonce
Nordfyn

Svømmeklub i alvorlig krise: Mangler to frivillige trænere forud for sæsonen

Bogense Svømmeklub har her og nu hårdt brug for frivillige hænder i trænerstaben, så børnene fortsat kan komme til svømmeundervisning. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Med kun en uge til opstart er Bogense Svømmeklub ude, hvor den nærmest ikke kan bunde. Over 50 børn risikerer at måtte droppe svømmeundervisning i denne sæson, da klubben mangler to frivillige trænere.

Bogense: Så er det frem med redningskransen. Bogense Svømmeklub er i alvorlig krise og mangler to frivillige trænere forud for sæsonen, der allerede går i gang i denne uge.

- Hvis der ikke er flere af vores medlemmer/forældre, som vil engagere sig i frivilligt arbejde en enkelt gang om ugen og blive en del af Bogense Svømmeklubs trænerstab, bliver vi desværre nødt til at aflyse fire hold tirsdag mellem klokken 17-18. Det betyder, at der er over 50 børn i det store bassin, som ikke kommer til at svømme i denne sæson, oplyser bestyrelsen bag Bogense Svømmeklub i en mail sendt til avisen.

Hvis det ikke lykkes at finde to trænere hurtigst muligt, kan det også få fatale konsekvenser for Bogense Svømmeklubs eksistens.

- Det betyder desværre også, at vi måske ikke kan køre svømmeklubben videre på sigt, da det er rigtig mange kontingentkroner og medlemstilskud, vi i så fald går glip af. Vi har en høj månedlig leje af svømmehallen, og den skal betales, også selvom vi har et ledigt bassin en time om ugen, meddeler bestyrelsen.

Annonce

Afhængige af frivillige

En frivillig forening som Bogense Svømmeklub er dybt afhængig af frivillige kræfter og ildsjæle, der vil yde en indsats for, at børnene kan modtage svømmeundervisning.

- Vi sørger for at klæde vores trænere på med relevante kurser, og man får lov til at svømme gratis på et hold (eller ens barn kan få en gratis plads), når man er træner hos os. Man er altid to om et hold, og der vil være en hjælpetræner tilknyttet, så man står aldrig alene med et hold, oplyser bestyrelsen.

Hvis du vil være med til at sikre, at over 50 børn kan komme til svømning i denne sæson samt at Bogense Svømmeklub ikke risikere at lukke i fremtiden, kan du kontakte bestyrelsen på: bogensesvoemmeklub@hotmail.com eller ved at ringe til Lone Nedergaard, næstformand i Bogense Svømmeklub, på tlf. 40883535.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce