Annonce
forside

Svømmehalsforening på Langeland: - Fantastisk med bevilling til Shores

Glæde over statsbevilling til Shores Langeland, men det får ikke den store indflydelse på eget arbejde.

Langeland: Der er tilfredshed hos Langeland Svømmehalsforening med meldingen om, at staten via finansloven for 2019 bevilger fem millioner kroner til projektet Shores Langeland, der har aktiviteter til havs som det helt centrale omdrejningspunkt. Men det vil ikke få den store betydning ellers for svømmehalsforeningens arbejde med at få etableret en svømmehal her på Langeland, vurderer man i foreningen.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at man på Christiansborg betænker Shores Langeland. Jeg tvivler dog på, at det får den store indvirkning på vores arbejde. Selvfølgelig har begge projekter til formål at udvikle Langeland, mens ellers betragter jeg det som to selvstændige ting, siger David Jørgensen, bestyrelsesformand i Langeland Svømmehalsforening.

Siden et længere nyhedsbrev til medlemmerne i sommer har der været lidt stille omkring foreningen, i hvert fald offentligt.

- Det hænger sammen med, at vi stadig har forskellige løse ender, som vi arbejder med og skal have undersøgt, inden vi er klar til at søge fonde. Før det er på plads, vil vi helst ikke melde mere ud, tilføjer David Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce